Maurice Lippens naast de jonge prins Leopold. Een jaar later volgt die zijn vader Albert op. Lippens is één van zijn dichtste vertrouwelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maurice Lippens naast de jonge prins Leopold. Een jaar later volgt die zijn vader Albert op. Lippens is één van zijn dichtste vertrouwelingen. © Photo News

EXCLUSIEVE REEKS - De geschiedenis van het geslacht Lippens: “De ene mag op bezoek bij Hitler, de ander geeft ons het Zwin”

Wie Lippens zegt, denkt Knokke. In de twintigste eeuw zette een deel van de familie die badplaats op de wereldkaart. Een andere tak bouwde het suikerimperium verder uit. Eén Lippens schopte het zelfs tot vertrouweling van de koning en mocht op bezoek bij Hitler. Een andere schonk ons het Zwin. Hieronder deel 2 in de exclusieve reeks over het geslacht Lippens; lees hier deel 1

18 reacties

 • Angelo ledda

  4 dagen geleden
  meehuilen met den duits ...zo zijn er een hoop met kapitaal ..
 • Frank Van Driessche

  4 dagen geleden
  Families die rijk geworden zijn op het zweet van de werkman en deze uitgebuit hebben en nu als helden gepresenteerd worden😞
 • Prosper Van Toedeloe

  4 dagen geleden
  Tof om de waarheid te verbloemen.
 • Walter Lippens

  4 dagen geleden
  Ben trots op mijn voorouders!
 • Dirk Delaere

  4 dagen geleden
  Meneer camiel huughe, Men moet de geschiedenis niet loochenen, maar men moet Oorlogsmisdadigers, collaborateurs en mensen die miljoenen Congolese inwoners hebben verminkt en vermoord, ook geen standbeeld geven, want dat is echte vervalsing van de geschiedenis! Context is geen excuus, en er is een enorm verschil tussen postzegels verzamelen en collaboratie.
 1. Coördinator Antwerps vaccinatiedorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”
  64

  Coördina­tor Antwerps vaccinatie­dorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”

  Meer dan 130.000 doses van het AstraZeneca-vaccin liggen nog in de koelkast en zijn niet verdeeld aan ziekenhuizen of woonzorgcentra, terwijl er iets meer dan 200.000 wel al zijn geleverd aan ons land. Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageert daar met verbazing op. “Wij zitten te wachten op vaccins. Voor volgende week is onze agenda leeg”, zei hij op Radio 1. Volgens Stroobants kan de doorlooptijd ook van twee naar één week worden teruggebracht.
 2. Buitenlandse studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Buitenland­se studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Studenten van buiten de EU die pas afgestudeerd zijn in ons land krijgen binnenkort een jaar de tijd om hier een job te zoeken. Dat staat in een wetsontwerp van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), dat vrijdag wordt goedgekeurd op de federale ministerraad. Nu moeten buitenlandse studenten na afloop van hun studies terugkeren naar hun land van herkomst, tenzij ze vrijwel onmiddellijk een job kunnen vinden.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"