De Bekegemse foie gras is voorlopig nog te koop bij Filip Callemeyn. "Wanneer ik stop met m'n zaak, kies ik zelf. Ik heb nieuwe kuikens besteld en ga nog wel een tijdje door."
Volledig scherm
PREMIUM
De Bekegemse foie gras is voorlopig nog te koop bij Filip Callemeyn. "Wanneer ik stop met m'n zaak, kies ik zelf. Ik heb nieuwe kuikens besteld en ga nog wel een tijdje door." © Florian Van Eenoo Photo News

Enige kweker van eendenlever gedwongen te stoppen: “Vlaanderen zal geen gram minder foie gras eten zonder mij”

De man, die als enige in Vlaanderen eenden dwingt om te eten, wordt nu zelf gedwongen zijn bedrijf stop te zetten. "Dit is pijnlijk. Ik ben wél een dierenliefhebber." Foie gras-producent Filip Callemeyn (52) over dierenliefde en dwangvoederen.

93 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  Ik eet het dolgraag, liefst niet ingemaakt, vers kort gebakken, een culinair genot dat ik me niet laat afnemen door enkele fanatici.
 • François Tielemans

  2 weken geleden
  Wij hebben eenmaal vervangprodukt geproefd en de rest in de vuilnisbak gekieperd! Niet te vreten!! Leve de echte ganzenlever!!
 • jose decuypere

  2 weken geleden
  Binnenkort zal de overheid alles beslissen wat we mogen, niet mogen en moeten.
 • Argus Vercauteren

  2 weken geleden
  Het is een goede zaak dat dit bedrijf opgedoekt wordt. Men zou de invoer van foie gras moeten verbieden. Het gaat om pure dierenmishandeling: trechter wordt in de bek van het dier geduwd. Ze worden gedwongen om te eten en ze lijden waarschijnlijk helse pijnen (lever is tot 6 à 10 keer zwaarder dan een gezonde lever).
 • Danielle Crol

  2 weken geleden
  Zij die dit consumeren beseffen niet dat ze een vergiftigde lever, de lever van een dier met vervette lever opeten..
 1. Onzuiverheden in AstraZeneca-vaccin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presenteert morgen nieuwe analyse
  3

  Onzuiverhe­den in AstraZene­ca-vac­cin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presen­teert morgen nieuwe analyse

  De zeer zeldzame bijwerking bij het AstraZeneca-vaccin, bloedstolsels in combinatie met een bloedplaatjestekort, valt mogelijk te verklaren door onzuiverheden in het vaccin. Dat schrijft De Volkskrant op basis van Duits onderzoek. Morgen wordt een nieuwe wetenschappelijke analyse van het coronavaccin van AstraZeneca verwacht, uitgevoerd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het EMA zal onder meer mogelijk meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de voordelen en het risico op bijwerkingen naargelang leeftijd, geslacht en andere mogelijke risicofactoren.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Ella (29) spot sluikstorters en pakt autosleutel af tot ze alles weer opgeruimd hebben
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters en pakt autosleu­tel af tot ze alles weer opgeruimd hebben