Coronapatiënten worden verzorgd.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronapatiënten worden verzorgd. © Wannes Nimmegeers

Een uitbraak in Aalst doet eigenlijk ook cijfers in Gent stijgen: hoe virus in ziekenhuizen de curves kan vertekenen

In al minstens vier ziekenhuizen doen interne corona-uitbraken het aantal opnames de hoogte inschieten. Die uitbraken zorgen ervoor dat patiënten doorgestuurd moeten worden, waardoor de opnames elders stijgen. Exacte cijfers daarover zijn schaars. Hoe komt dat? En hoe beïnvloeden die uitbraken de nationale curves?

12 reacties

 • Juliette Francois

  1 maand geleden
  Na deze crisis moet alles, maar echt alles, blootgelegd worden en ik ben zeker dat dit zal gebeuren. Het doel heiligt alle middelen gaat echt niet langer meer op, laat het schaamrood maar komen...
 • Tine Leut

  1 maand geleden
  Aalst, zorgstad zoals de burgemeester het zo graag zegt. Het wordt stilaan de stad voor de betere klasse, de anderen zijn ze liever kwijt dan rijk. Dank aan de andere ziekenhuizen om ons de nodige zorg te bieden ondanks onze ingesteldheid van enkele maanden geleden.
 • Kevin Costers

  1 maand geleden
  We moeten gewoon stoppen met zo weinig te zeuren. De aanpak van corona is wereldwijd een ramp. De hele kwestie is gepolitiseerd. Ik ben absoluut voorstander van mrna vaccins, maar China en Rusland hebben ook goede vaccins. Pele is net gevaccineerd met Coronavac, het minst goede Chinese vaccin, maart een vaccin dat goed genoeg is om ons uit het ziekenhuis te houden.
 • Marinka Dumon

  1 maand geleden
  Dit artikel bewijst (alweer) dat er niet open gecommuniceerd wordt. Natuurlijk daalt het vertrouwen in overheid, virologen etc. tot onder het vriespunt. We hebben een journalist nodig om dit soort zaken in de openbaarheid te brengen. Als men de artikels van Jeroen Bossaert bundelt hebben we meteen "het blunderboek". Maar we mogen niet klagen !
 • Herman De Gent

  1 maand geleden
  Hadden ze hier in Aalst in het verleden en nog steeds trouwens, geen patiënten opgevangen uit andere steden?
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"