Cyriel Mortier
Volledig scherm
PREMIUM
Cyriel Mortier © rv / Alexander Haezebrouck

“Dinsdag wierp hij nog kusjes, donderdag was hij plots overleden”: Cyriel (17) sterft plots toch, twee maanden na ongeval, vader wil autopsie

IeperMaandenlang vocht hij voor zijn leven, hij leek aan de beterhand, maar uiteindelijk is Cyriel Mortier (17) uit Ieper toch overleden aan de gevolgen van het ongeval met zijn bromfiets. “Plots ging het toch nog helemaal verkeerd. Wij stellen ons ernstige vragen”, vertelt zijn papa Kurt Mortier (44), die een autopsie liet uitvoeren. Het ziekenhuis ontkent dat er een medische fout is gebeurd.

  1. Tweet van amateurhistoricus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomstige Ieperlingen”
    Ieper

    Tweet van amateurhis­to­ri­cus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomsti­ge Ieperlin­gen”

    De Ieperse draak Margriet prijkt sinds dinsdagochtend weer hoog op de belforttoren na een grondige restauratiebeurt. In haar buik kreeg ze een tijdcapsule mee voor de toekomst. Auteur van de ‘Tweet van Margriet’ is heemkundige Ivan Vanherpe (65), gekend van de ‘Kronieken van de Westhoek’. “Ik pende de tekst in 10 minuten neer.”