.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

De coronafacturen van onze overheid blootgelegd: vader en zoon factureerden 170 miljoen euro voor mondmaskers

Wat kost dat eigenlijk, het beheren van een epidemie? Wij doken in de meer dan duizend coronafacturen die in de bus van de federale overheid zijn gevallen en noteerden duizelingwekkende bedragen. Zo kon één firma - van een vader en zijn zoon - op enkele weken tijd voor 170 miljoen euro factureren. En zelfs een lifecoach pikte haar graantje mee uit het crisisfonds.

93 reacties

 • Luis Catorce

  5 maanden geleden
  De mondmaskers en filters van de politiekers liggen al in de vuilbak: brol.
 • Wv Carl

  5 maanden geleden
  Als de aankoopprijs 1€ per stuk is, wat zelfs al vrij duur is, dan zouden we 170 miljoen maskers hebben. Ra ra waar zijn die, of waar is dat geld naartoe?
 • Heinrich Wolf

  5 maanden geleden
  Als we alle blunders van de regering in verband met corona op een rij zetten zouden we daarmee twee tv-avonden vol hilarische sketches kunnen vullen [als de oorzaak niet zoveel meer levens had gekost en tenslotte voor de rekening van de belastingbetaler was ].
 • ADRIEN DANHIEU

  5 maanden geleden
  Volgende keer bestellen bij firma niet bruikbaar terug sturen en uw geld terug krijgen maar daar hebben ze nog niet aan gedacht
 • christiaan boone

  5 maanden geleden
  op alle inkomsten dienen belastingen en op alle verkopen dienen btw te worden betaald. als we de facturen kennen kan er - hopelijk - correct getaxeerd worden, en, zal de Belgische Staat hier niet worden in 't zak gezet door een van de talrijke achterpoortjes die de Belgische Staat, helaas, zelf heeft gecreëerd; hopelijk weze dat een les voor de toekomst: correcte taxatie is nodig voor een eerlijke concurrentiestrijd tussen de bedrijven
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser