Van links naar rechts: Michel Maus, Pascal Paepen, Geert Noels, Paul D’Hoore en Stijn Baert.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Michel Maus, Pascal Paepen, Geert Noels, Paul D’Hoore en Stijn Baert. © Michel Wiegandt, Steven Richardson, Gregory Van Gansen, Romain Thiry, Gregory Van Gansen

De beurs, vastgoed of een extra opleiding? Onze geldexperten delen hun adviezen om dit jaar meer uit je spaargeld te halen

Tijdens de eerste negen maanden van 2020 konden Belgische gezinnen gemiddeld een vijfde van hun inkomen sparen, zo becijferde de Nationale Bank. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n klein of groter spaarpotje wat voller wordt? Waar zet je best je geld op in en waar kan je ook al met een klein budget slim op inspelen? Onze geldexperten Pascal Paepen, Michel Maus, Stijn Baert, Geert Noels en Paul d’Hoore geven elk hun gouden tip waar jij je voordeel mee doet. “Investeer vooral in de toekomst.”

35 reacties

 • Alexa Grieken

  2 weken geleden
  Als de betaalbaarheid van het wettelijk pensioen in vraag gesteld wordt, waarom ben ik dan verplicht een bijdrage te leveren. Stop daar dan mee, geef het rechtstreeks aan mij zodat ik het kan investeren.
 • BERNARD DE SCHEPPER

  1 maand geleden
  Aandelen van gediversifieerde familiale holdings koop ik op terugval sofina, gbl ea. Kopen en vasthouden. Verder wat pharma, beetje it, wat banken. Damrak, parijs en usa want die beurzen leven harder. Daytrading en bijsturen is noodzaak maar leuk! Een duizelingwekkende +15% en meer op 1 dag, dan verkoop ik de helft. Enkel cash on the table is real money. Mijn nieuwe auto komt van de beurs. Integraal. Neuslengte voorsprong houden = een dagsprinter buitengooien en bij val herkopen
 • felix strackx

  1 maand geleden
  Doe dan maar de extra opleiding! Al die aangeprezen zogenaamde beleggingen die met aandelen te maken hebben zijn enkel goed om je geld kwijt te raken. Als je het dan toch per se kwijt wil, koop er dan iets mee waar je plezier aan beleeft.
 • Peter Van Landeghem

  1 maand geleden
  Doe enkel net andersom wat experten, banken & zeker de overheid u 'aanraadt', anders zal er nooit serieus rendement op je vermogen zijn. BTC, als voorbeeld, is sinds zijn ontstaan 11jaar geleden met 8 miljoen procent (8,000,000%) gestegen, met 100€ was je nu miljonair geweest. Vertel nu toch eens voor 1 keer de waarheid, momenteel krijgen adviseurs niets als ze BTC verkopen, waarom zouden ze het dan ook aanprijzen?
 • Andre Van Royen

  1 maand geleden
  Als je belegd is de bank de enige die 100% zeker is van winst. U betaald eerst al 3% instapvergoeding, direct te betalen. Dan jaarlijks 1,5% beheerskosten en wanneer je uitstapt nog eens 2% uitstapkosten. 3 maal kassa, kassa voor de bank en zero, zero zero risico voor de bank maar wel voor jou.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"