Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Coronavouchers worden amper omgeruild: vraag je beter je geld terug? “Op dit moment spelen veel reizigers gewoon voor bank”

Aan het begin van de coronacrisis voerde Minister van Economie Muylle (CD&V)  de coronavoucher in. Nu Europa helemaal rood kleurt, vragen veel mensen zich af wanneer ze hun tegoedbon van soms duizenden euro’s zullen kunnen benutten. Wat zijn je rechten? Kan je niet beter terugbetaling vragen? En wat als je enkel een vliegticket hebt geboekt? Onze reisexpert Johan Lambrechts zoekt het uit.

 1. Reissector pleit ervoor terugbetaling niet afdwingbaar te maken

  Reissector pleit ervoor terugbeta­ling niet afdwing­baar te maken

  De reissector dringt erop aan dat de huidige regeling voor de terugbetaling van geannuleerde reizen blijft bestaan en verlengd wordt. Die regeling loopt op dit moment nog tot 20 juni en houdt in dat vakantieganger bij een door de coronacrisis geannuleerde reis een voucher kan krijgen. Gebruiken ze die voucher niet op binnen het jaar, dan kunnen ze een terugbetaling krijgen. Dat gaat echter in tegen de aanbevelingen die de Europese Commissie gisteren deed, namelijk dat de consument moet kunnen kiezen tussen terugbetaling of voucher.
 1. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

 2. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud