Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Coronavirus muteert volop: hoe gevaarlijk is dat? En wat betekent dat voor onze vaccinatiestrategie?

Het coronavirus muteert pijlsnel. Dat resulteerde al in een Britse variant, een Zuid-Afrikaanse variant en wellicht nog tientallen andere die onder de radar blijven. En dat is heel normaal. Virusmutatie is een loterij. Maar hoe duiken die varianten plots op? En wat betekent dat voor onze vaccinatiestrategie? Uw vragen beantwoord. 

26 reacties

 • marc mortier

  1 week geleden
  Sinds maanden weet iedereen dat de vaccins op komst zijn . De diverse regeringen hebben niets voorbereid , dat is nu bewezen . Ze waren niet in staat mondmaskers te bestellen ik vrees dat ze niet in staat zijn om de het toedienen van de vaccins te organiseren met als gevolg stervende mensen en overbevolkte en overwerkte hospitalen door en onvoorbereide derde golf die er hopelijk nooit zal komen .
 • branda van den berg

  1 week geleden
  Deze regering is met alles voorzichtig,zelfs met hun werk !!
 • Rudi De Man

  1 week geleden
  Werken het Pfizer, Moderna en AZ vaccin ook tegen de gemuteerde Corona virussen... Indien niet kan de regering zeggen dat ze voorzichtig zijn met vaccineren tot er een nieuw vaccin beschikbaar is tegen de mutaties...
 • David Hermans

  1 week geleden
  Helemaal gelijk Gertie Daerden, dat is ook gewoon de reden dat risicopatiënten risicopatiënten zijn, omdat hun immuunsysteem zwakker is.
 • Sonia Van Cauwenbergh

  1 week geleden
  De oplossing. Neem gerust nog een maandje of 2 de tijd om te bespreken hoe we gaan vaccineren.
 1. Mag je bij brandend maagzuur lange tijd maagzuurremmers slikken? Enkele experts zetten alle feiten en fabels op een rij
  PREMIUM

  Mag je bij brandend maagzuur lange tijd maagzuur­rem­mers slikken? Enkele experts zetten alle feiten en fabels op een rij

  Hoewel we dit jaar niet met vrienden en familie mogen vieren, zullen we wel nog altijd ons buikje rond eten tijdens de eindejaarsperiode. Maar die vele hapjes en drankjes gaan voor velen ook gepaard met brandend maagzuur. Mag je dan af en toe maagzuurremmers slikken? Of laat je ze beter links liggen voor je gezondheid? En welke andere middeltjes helpen? Enkele experts zetten alle feiten en fabels op een rij.
 2. Van tanden trekken tot The Doors: de geschiedenis van het verdovende middel uit het etherproces
  PREMIUM

  Van tanden trekken tot The Doors: de geschiede­nis van het verdovende middel uit het etherpro­ces

  De moeder die in het Brugse hof van assisen terechtstaat na de dood van haar zoontje was lang niet de eerste etherverslaafde, maar stilaan wel één van de laatste. Eén van de bekendste gebruikers van het goedje was zanger Jim Morrison van The Doors, en tijdens de vorige eeuw vonden er zelfs nog speciale etherfuiven plaats. Ether heeft dezelfde bijwerkingen als alcohol, maar omdat het veel meer gevaren inhoudt, is het gebruik ervan intussen zo goed als weggedeemsterd.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug

Wetenschap & Planeet