Sophie Wilmès.
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Wilmès. © HLN/Belga

COLUMN. Weglopen uit onderhandelingen zoals Sophie Wilmès: operette is het, om drie uur ’s nachts

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Sophie Wilmès.

12 reacties

 • Marion Lou

  1 week geleden
  Die weet tenminste wanneer het tijd is om op te stappen.Chapeau Wilmes. Wie kan er 24uren met zijn gezond verstand aan een vergadering nog deelnemen. Wie weet zat misschien de helft al te knikkebollen.
 • jean pierre leemans

  1 week geleden
  De beste vergader techniek is,. Beginnen met personen die hun dossierskennes hebben bij geschaafd Zich laten omringen,. Per minister,door 5 gemotiveerde medewerkers En die hem daar in bijstaan Vergaderen van 9 uur s-morgens tot 12 uur Een break inlassen van 2 uur 1uur voor het eten en relaxen 1 uur om de gespreks thema-door te halen met hun 5 mdewerkers Dan vergaderen van 14 h tot 18 uur s-avonds RESULTAAT 1000 % gegarandeerd
 • Steven Van Camp

  1 week geleden
  Aan Mr. Houzer hieronder : de opmerking dat Wilmes de beste vrouwelijke premier is terwijl er maar 1 vrouwelijke premier is geweest, is gewoon humor. Een stijlfiguur die de auteur vaak gebruikt.
 • emiel wouters

  1 week geleden
  Toch iemand die durft laten zien dat al dat gezever eens moet stoppen. Zij denkt tenminste aan haar nachtrust.
 • Houzet Xavier

  2 weken geleden
  Sophie Wilmes de beste vrouwelijke premier die België ooit had. Niet moeilijk ze was ook de eerste en enige vrouwelijke premier in België. Een offday ,Jan?
 1. Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  175 jaar geleden werd de liberale partij in ons land gesticht en dat vieren Open Vld en MR samen in Paleis 12 op de Brusselse Heizel. Bijna 4.500 mensen wonen de show bij. Er wordt niet zozeer teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken, ook naar de volgende verkiezingen. "De ambitie moet zijn om te groeien en in 2024 groter te zijn dan de socialistische familie", klinkt het bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
 2. Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldtentoonstelling

  Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldten­toon­stel­ling

  Vlaams minister-president Jan Jambon heeft zondag, bij de start van de Vlaamse week op de Expo in Dubai, een bezoek gebracht aan het Belgische paviljoen. Het gebouw is een bijzonder staaltje van architectuur, dat door het weekblad Time Out wordt geprezen als "één van de coolste gebouwen" van de Expo. Op de gevel staan de drie regio's Vlaanderen, Wallonië en Brussel vermeld, die bevoegd zijn voor buitenlandse handel, maar de bezoekende toeristen blijken toch vooral geïnteresseerd in de typisch "Belgische" producten als chocolade, wafels en frieten.
 3. Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeerde patiënt en stierf vervolgens aan corona
  16

  Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeer­de patiënt en stierf vervolgens aan corona

  Het was een opvallend zinnetje in de ‘De zevende dag’ waarin Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) pleitte voor een derde prik en vertelde dat er “een huisdokter is overleden aan corona na het reanimeren van een patiënt”. Die arts is Roger Vandroogenbroeck (70) uit Lembeek. Hij slaagde erin om een - zo bleek achteraf - besmette patiënt weer tot leven te wekken, maar liet vervolgens zelf het leven.