Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven): "Ik geloof goed dat mensen denken: daar is de slecht-nieuwsprofessor weer. Maar niet weten wat er gebeurt, is nog erger dan slecht nieuws te moeten horen."
Volledig scherm
PREMIUM
Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven): "Ik geloof goed dat mensen denken: daar is de slecht-nieuwsprofessor weer. Maar niet weten wat er gebeurt, is nog erger dan slecht nieuws te moeten horen." © Joel Hoylaerts/Photo News

Blijven we binnenkort verplicht in de buurt van ons huis? Geert Molenberghs denkt aan perimeter. “Het hoeft geen maanden te duren”

De coronacijfers dalen nog nauwelijks, op heel wat plekken stijgen ze zelfs. Net als andere landen blijven ook wij steken op een plateau, een veel te hoog plateau. Geert Molenberghs (55), biostatisticus aan de UHasselt en KU Leuven, waarschuwt dat we er zo snel mogelijk af moeten. “Als de cijfers de komende dagen gaan stijgen, mogen we niet lang wachten met actie. Misschien is een perimeter voor iedere burger een oplossing.”

173 reacties

 • Tim Peeters

  4 maanden geleden
  Al heel de coronaperiode altijd verplaatst om buitenshuis te gaan werken en nu ik een welverdiende kerst zou kunnen genieten een perimeter .vergeet het.dit bekom je door burgers die geen greintje burgerzin hebben.pak overtreders zeer hard aan.sluit de landsgrenzen voor toerisme.diegenen die pleiten voor een perimeter zijn dikwijls de grootste egoïsten die alles in het verleden aan hun laars lapten.en sta daar niet als achterlijke aan te schuiven aan brolwinkels zoalsaction,primark enz...
 • Ilse Vanlommel

  4 maanden geleden
  Overtreders onmiddellijk den bak in,dik laten betalen en uit burgerrechten zetten,doen dat geen 2 keer zeker weten. Dan pas zal er geluisterd worden.
 • MYRTHE PASS

  4 maanden geleden
  Dit is eveneens een beknotting in onze bewegingsvrijheid, net zoals de avondklok die maanden gaat duren. De lock-down in maart vond ik beter. Geen avondklok en enkel essentiële verplaatsingen, ongeacht de afstand, toelaten. En de grenzen tot de andere landen sluiten!
 • Kris Fierens

  4 maanden geleden
  We gaan wat extra bestellen voor als de politie langskomt. T is voor die mensen ook feestperiode.
 • Jos Jansen

  4 maanden geleden
  Ik ben hoe langer hoe meer ervan overtuigd dat enkel een harde lockdown van enkele weken het probleem oplost. Omdat die 20% egoistische landgenoten de huidige zachtere maatregelen nietnaleven blijven we aanmodderen. 
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. ONZE OPINIE. “Politici en experts verliezen hun grip op de bevolking. Wat rest is de illusie van controle”
  PREMIUM
  100

  ONZE OPINIE. “Politici en experts verliezen hun grip op de bevolking. Wat rest is de illusie van controle”

  Uit het rapport dat de GEMS aan het Overlegcomité hebben gepresenteerd, blijkt dat de helft van de Belgen niet meer gemotiveerd is om de maatregelen te volgen. Zelfs de slechte coronacijfers inspireren ons niet meer. “Vlak voor de start van cruciale weken is dat een zorgwekkende vaststelling”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Het is duidelijk: angst oproepen en zwaaien met verboden werkt niet meer om ons te motiveren.”
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"