Radja Nainggolan en Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Radja Nainggolan en Frank Vandenbroucke. © Photo News

“Binnenkort spelen hier 22 derderangs buitenlanders tegen mekaar. Is dat wat de regering wil?”

“Een drama”, zo noemt Trudo Dejonghe de manier waarop de regering het gunstregime van het voetbal wil hervormen. “Topclubs met Belgische eigenaars die wél goed werken worden afgestraft door ronduit populistische maatregelen.” En zo dreigt België nog meer het Singapore aan de Noordzee te worden.

269 reacties

 • domien deschutter

  1 week geleden
  Moeten ze maar eigen jeugd beter opleiden
 • René Van Halen

  1 week geleden
  Waarom moeten wij meer sociale bijdragen betalen dan derderangs buitenlandse voetballers?
 • Jean-Marie Gijsen

  1 week geleden
  De eersteklasseclubs in België zijn het OCMW van de FIFA, UEFA. Als ze nergens meer aan de bak komen mogen ze dikbetaald hier in eerste klasse spelen aan een gunsttarief. En al dat geld verdwijnt met de noorderzon. Eigen jeugd heeft er niks aan.
 • Ivan Beelaert

  1 week geleden
  Alle eerste klasse ploegen spenderen miljoenen euro's aan hun jeugd opleiding,wel gebruik ze dan en dat kost minder dan al die derde rang transfers .Maar ja ,wie verdiend dan daar niks mee ,dat is de vraag.
 • Rudy VanRemoortele

  1 week geleden
  Brood en spelen neem je niet af.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Nick Nuyens wil 1,1 miljoen euro van Wout van Aert, die zelf ook in cassatieberoep gaat
  Play
  Wielrennen
  58

  Nick Nuyens wil 1,1 miljoen euro van Wout van Aert, die zelf ook in cassatiebe­roep gaat

  Er komt voorlopig geen einde aan de juridische strijd tussen Nick Nuyens en Wout van Aert. Op 9 juni van dit jaar veroordeelde het Arbeidshof wielrenner Wout van Aert tot het betalen van een verbrekingsvergoeding van 662.403,31 euro aan Nick Nuyens, nadat Wout van Aert op 18 september 2018 zijn contract met Sniper Cycling, de ploeg van Nuyens, om “dringende reden” verbrak. Dat contract liep tot 31 december 2019.