Alle mondmaskers en handschoenen ten spijt is het risico op besmetting te hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle mondmaskers en handschoenen ten spijt is het risico op besmetting te hoog. © MediaNews Group via Getty Images

België deed onderzoek naar risico bij kappers. Dit zijn de resultaten die experts zorgen baren

Wanneer kunnen we weer naar de kapper? En waarom mogen tandartsen doorwerken, terwijl ook schoonheidsspecialisten hun deuren op slot moeten houden? Er was de voorbije weken heel wat gemor over de strenge regels voor niet-medische contactberoepen, maar uit een document dat deze krant kon inkijken, blijkt waarom de federale regering voet bij stuk houdt.

243 reacties

 • Frank Kaczorowski

  1 maand geleden
  Heb in al die lockdowns zelf leren knippen. Echt niet zo moeilijk alleen vanachter waar je het niet ziet.
 • jo vissenaeken

  1 maand geleden
  Iedereen is weer met de vinger aan het wijzen. Zoals altijd! Maar iedereen probeert ook zijn hoofd boven water te houden zoals zo veel mensen. Dees is het effect van de politiek. De werkende mens tegen elkaar opzetten.
 • Bert Verlooy

  2 maanden geleden
  Ik vraag me af, als ze steun gaan geven aan de kappers: hoeveel steun geven ze dan onterecht aan mensen die zich niet aan de regels hebben gehouden? Want ondanks dat de kappers al heel lang dicht zijn en iedereen schrik had als een slechtgekapte hippie rond te lopen, zie ik de meeste dames na al die maanden nog steeds met een deftig kapsel rondlopen. Ik denk dat er veel kappers in het zwart bij de mensen thuis komen kappen en hen steun geven zou niet eerlijk zijn tegenover hun eerlijke collega's
 • Erika Deloof-Sys

  2 maanden geleden
  Ik heb een doktersvoorschrift voor medische pedicure. Zij werkt met mondmasker, gezichtscherm en handschoenen. Alles is grondig ontsmet. Veel mensen met zware voetproblemen zijn echt de wanhoop nabij...
 • Suzy Wann

  2 maanden geleden
  Scholen zijn dicht, besmettingen dalen. Scholen open besmettingen stijgen, de gewone mens snapt dat, de regering en de virologen blijkbaar niet. Reizen verbieden werkt, reizen afraden werkt niet, zelfs niet met quarantaine controle.
 1. Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer inentingen dan deze week: zoveel vaccins krijgt uw vaccinatiecentrum

  Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer inentingen dan deze week: zoveel vaccins krijgt uw vaccinatie­cen­trum

  In Vlaanderen worden komende week 129.489 vaccinaties gepland, 65 procent meer dan de 78.422 van deze week. De overgrote meerderheid van de vaccinaties zullen eerste prikken worden bij mensen die nog niet aan de beurt zijn geweest. Daarmee lijkt er een eerste versnelling aan te zitten komen in de vaccinatiecampagne, na de kritiek van vanmorgen dat er honderdduizenden dosissen in voorraad liggen. Voor het eerst zullen ook de 65-plussers in de serviceflats ingeënt worden.
 1. Schoten hangt vol met eenhoorns voor verongelukte Loes (7)
  Schoten

  Schoten hangt vol met eenhoorns voor verongeluk­te Loes (7)

  De Antwerpse gemeente Schoten is diep geraakt door het overlijden van Loes de Laat (7), die woensdag in een tragisch verkeersongeval het leven liet. Overal duiken afbeeldingen op van een eenhoorn, nadat de familie via sociale media een emotionele oproep deed. “Ze was helemaal weg van hartjes, glitters en unicorns dus hang alsjeblieft iets op.” Loes wordt donderdag begraven. De plechtigheid is via een livestream te volgen.
 1. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw

 2. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"