AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

AstraZeneca enkel voor 56-plussers: moet ik nu langer wachten op een vaccin? En wat als ik mijn eerste prik al heb gehad? De belangrijkste vragen beantwoord

Ons land heeft beslist om het AstraZeneca-vaccin niet meer toe te dienen aan mensen die 55 jaar of jonger zijn. Is het dan geen veilig vaccin? Welke symptomen wijzen op ernstige bijwerkingen? Wat als je al een eerste dosis met AstraZeneca hebt gehad? Zal je nu nog langer moeten wachten op een coronavaccin? De belangrijkste vragen beantwoord.

97 reacties

 • Paul De Raeymaecker

  2 weken geleden
  Als enkel 56 plussers gevaccineerd worden met astrazenica komen er binnenkort heel wat astrazenica vaccins vrij. Kunnen die dan niet vlugger ingezet worden bij 56 plussers iplv 12 weken te wachten?
 • Emilie Lannoy

  2 weken geleden
  Eerst is AstraZenica enkel voor mensen onder de 55 jaar, nu is het opeens voor 56-plussers. Misschien moeten mensen hier eens een keer over nadenken. In mijn lijf moeten ze dit allesinds niet spuiten.
 • Yves François

  2 weken geleden
  Ik ga bij deze mijn plaats afstaan én iemand gelukkig maken door mijn vaccinatie van AZ te weigeren. Ik wil met plezier mijn eigen voorkeur zelf bekostigen.
 • Guido De Smet

  2 weken geleden
  Als er geen probleem is met AZ moeten ze ook geen leeftijdsgrens invoeren!
 • Guido De Smet

  2 weken geleden
  En wat met 56+ met hart en vaatziekten?
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Een Stormtrooper bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!
  Play
  LEGO Masters

  Een Stormtroo­per bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!