Beschuldige John Vandoolaeghe met zijn gezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Beschuldige John Vandoolaeghe met zijn gezin. © rv

ASSISEN. De letterlijke getuigenis van Sofie, de ex van Little John: “Het lijkt alsof ik jaren heb samengewoond met iemand die ik niet ken”

“Ik ben hem drie keer gaan bezoeken in de gevangenis. Ik wilde weten waarom. Hij zei: ‘Je moet bij me blijven.’ Hij was vooral met zichzelf bezig. Er kwam wel een sorry. Maar dat is makkelijk. Enkel een sorry. Nooit een uitleg over hoe, wat en waarom. Mijn besluit stond toen vast. Die man wil ik niet meer kennen. Die mens heeft mij zoveel pijn gedaan. Voor mij is het daar gestopt.” Dit is het getuigenis van Sofie, de ex-partner van John Vandoolaeghe die getuigde zonder één enkele keer zijn naam uit te spreken.

1 reactie

 • Tamzin Andersen

  2 dagen geleden
  Hij heeft haar pijn gedaan, maar de familie van zijn slachtoffer heeft hij nog veel meer pijn gedaan.
 1. ASSISEN.'Little John' lokte Vietnamese studente naar België en doodde haar. De perfecte moord, maar één foutje werd hem fataal
  PREMIUM

  ASSISEN.'Little John' lokte Vietnamese studente naar België en doodde haar. De perfecte moord, maar één foutje werd hem fataal

  Voor het assisenhof in Brugge begint vandaag het proces tegen John Vandoolaeghe (31). De man uit Zonnebeke staat terecht voor de moord op een Vietnamese studente, Thi Xuan Nguyen (28). Terwijl zijn partner zwanger was van hun eerste zoontje, zocht Vandoolaeghe op buitenlandse dienstreizen contact met andere vrouwen. De Vietnamese Thi Xuan Nguyen, die in Japan studeerde, zag in beschuldigde de man van haar leven. Maar toen ze te weten kwam dat haar droomprins in België een gezin had, werd ze een bedreiging voor zijn familiaal geluk hier. Vandoolaeghe lokte de vrouw in de herfst van 2016 naar België en vermoordde haar. Een bijna perfecte moord. Maar hij maakte één foutje.
 2. ASSISEN. Little John schuift schuld half af op zijn ex-vrouw. “Ze had me maar oraal moeten bevredigen. Dan was ik nooit vreemdgegaan”
  PREMIUM

  ASSISEN. Little John schuift schuld half af op zijn ex-vrouw. “Ze had me maar oraal moeten bevredigen. Dan was ik nooit vreemdge­gaan”

  “Een lieve, grote jongen.” Zo omschreef John Vandoolaeghe, beschuldigd van moord op de studente Thi Xuan Nguyen, zichzelf vandaag op vraag van de assisenvoorzitter. Met een zelden geziene hardnekkigheid delfde beschuldigde vanmiddag zijn al redelijk diepe graf. Voorzitter Boyen had hem nochtans gewaarschuwd: “Je hebt in dit dossier al heel veel dingen verteld die achteraf niet klopten. De waarheid vertellen is het eenvoudigste.” Maar toen startte er een vertoning zoals je ze maar zelden meemaakt in een assisenhof.
 1. ASSISEN. Little John bekende aan onderzoeksrechter: “Ik liet Xuan naar België komen om haar te vermoorden”
  PREMIUM

  ASSISEN. Little John bekende aan onderzoeks­rech­ter: “Ik liet Xuan naar België komen om haar te vermoorden”

  “De moord op Thi Xuan Nguyen was gepland. Ik doodde haar om mijn omgeving en mijn familie te beschermen. Het gevaar werd te groot dat zij mijn partner Sofie zou inlichten en dat ik op die manier mijn zoontje zou verliezen.” John Vandoolaeghe legde op 9 november 2018 volledige bekentenissen af in het kabinet van de Ieperse onderzoeksrechter Kristof Vulsteke. De magistraat legde de jury vanochtend uit hoe die tot stand kwamen. “Spontaan. Zonder dat ik er zelf naar gevraagd had.”
 1. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug

 2. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord