Kaarsjes op een wake gisteravond voor de vermoorde David Polfliet.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaarsjes op een wake gisteravond voor de vermoorde David Polfliet. © Gregory Van Gansen / Photo News

16, 17 en 17 jaar en al drie keer homo overvallen: verdachten zochten mannen die geen aangifte durfden te doen

In het onderzoek naar de dood van David Polfliet (42), van wie het lichaam zaterdag gevonden werd in een park in Beveren, zijn drie verdachten opgepakt op verdenking van moord. De jongeren van 16 en 17 jaar uit Beveren en Antwerpen boden zichzelf aan bij de politie. De tieners lokten de man in de val via datingapp Grindr en zouden zo nog minstens twee slachtoffers gemaakt hebben.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Cliniclowns lanceren app voor zieke kinderen
  Play

  Clini­clowns lanceren app voor zieke kinderen

  De cliniclowns hebben vanaf nu een eigen app, de Clini-cam. Via die app kunnen de clowns videobellen met langdurig zieke kinderen. Ze doen dat vanuit hun eigen ‘cliniclowns controlekamer’. De kinderen zitten gewoon thuis of in het ziekenhuis. Met de nieuwe gratis app hopen de cliniclowns de drempel te verlagen en zoveel mogelijk zieke kinderen te bereiken. Zijn er geen clowns beschikbaar om mee te videobellen? Dan kunnen kinderen via de app ook leuke filmpjes kijken of een reactie achterlaten in het virtuele gastenboek.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.