Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

1 oktober komt sowieso te vroeg: “Vlaamse coronapas is nu nog gatenkaas”

De Vlaamse regering wil liefst deze week nog beslissen of de coronapas ingevoerd wordt in ziekenhuizen, woonzorgcentra en de Vlaamse rand, maar ‘juridische losse eindjes’ steken voorlopig stokken in de wielen. Dit zijn de struikelblokken. 

39 reacties

 • Patrick Rens

  2 maanden geleden
  Neen ik gun de anti-vaccers niet de 'vrijheid' om mijn gezondheid en die van anderen te komen bedreigen.
 • Eric Leysen

  2 maanden geleden
  Een coronapas op plaatsen waar je mondmaskers moet dragen en handen moet ontsmetten? Als je dat consequent doortrekt moet dat dus ook op het openbaar vervoer. Waar is de logica om een pas te moeten tonen als je deze regels nog opgelegd krijgt?
 • Els Dhondt

  2 maanden geleden
  Is zo moeilijk toch niet. Was gisteren in Nederland gaan shoppen en iets eten. Wel netjes eerst covid safe ticket laten scannen voor je mag eten. Werkt heel goed en je voelt je veilig. Waarom wacht Vlaanderen zo lang?
 • Ian Vandenbossche

  2 maanden geleden
  Vlaamse regering, vergeet ook de horeca niet. Alvorens ik in een cafe of restaurant binnen stap, wil ik er zeker van zijn dat het tafeltje naast mij geen virusverspreidende antivaccers zitten. Als het waar is dat meer dan 90% Vlamingen zich lieten vaccineren, dan hoop ik dat die ook zo denken. Dus horeca=covid19 pas! In Wallonie, Frankrijk, Nederland en Duitsland is dit geen probleem, waarom dan wel in Vlaanderen?
 • Sabine verdonck

  2 maanden geleden
  Waarom geen EU-coronapas? In Frankrijk hebben ze al een tijdje ervaring, waarom geen samenwerking van kennis?
 1. Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe
  12

  Chemiebe­drijf 3M geeft schoorvoe­tend PFOS-emis­sies via lucht toe

  De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.