Chantal Janzen en Jan Smit tijdens de puntentelling
Volledig scherm
Chantal Janzen en Jan Smit tijdens de puntentelling © ANP

Zo stemde België tijdens de finale van het Songfestival

SongfestivalHet belangrijkste aan het Songfestival? Naast de waanzinnige acts zelf is dat uiteraard de puntenverdeling. Ook België mocht zaterdagavond z'n stem uitbrengen. Dit waren onze Belgische favorieten. 

50 reacties

 • Johnny Pauwels

  6 maanden geleden
  Toch ik ni en veel Belgen ook ni das allemaal omgekocht en ook veel stemmen die niet meegeteld zijn zeker niet verdiend van Italië maar als je geld hebt is alles te koop he !
 • Karel Van Beeck

  6 maanden geleden
  Hoe echt deskundig was onze vakjury met oa Kate Ryan en Lady Lynn.
 • sonia lauwers

  6 maanden geleden
  Misschien dat Alex Carlier nu een beetje bescheidener zal worden. Het zal hem leren verleden jaar te weigeren om deel te nemen aan het gezamelijke lied: "Europe shine a light". Wat denkt dat ventje nu wel? We hinken weer achteraan, zoals met de Olympische Spelen, de Oscars, de Nobelprijzen ...
 • Conny Gesquiere

  6 maanden geleden
  @Bram verbist. En diezelfde vakjury geeft 12 punten aan het Franstalige lied van Zwitserland. Tot zover jouw logica.
 • Joris Vanderaert

  6 maanden geleden
  Ik heb niet gestemd maar wel gekeken. Persoonlijk vond ik het liedje van Frankrijk maar niks, teveel poeha. Ik snap dus wel dat de jury daar geen punten aan gaf. Ik kon zelf ook wel vele betere nummers vinden. Dat het volk 12 punten aan Frankrijk geeft heeft veel te maken met de francofonie denk ik. Dat zie je in alles zelfs in vaccinatiebereidheid.