Organisatie reageert op controverse rond ‘snuivende’ Italiaanse Songfestival-winnaar: “Hij was een gebroken glas aan het opruimen”

SongfestivalOp sociale media is enige controverse ontstaan rond de Italiaanse winnaar van het Songfestival. In een fragment dat veelvuldig wordt gedeeld is te zien hoe zanger Damiano David van de groep Måneskin met zijn hoofd naar de tafel gaat en een snuifbeweging maakt. Zelf ontkent hij het ten stelligste dat hij een lijntje gesnoven heeft en zegt bereid te zijn zich te laten testen. Ook de EBU, de koepel die de liedjeswedstrijd organiseert, heeft intussen gereageerd. “De zanger bukte zich om een gebroken glas op te ruimen”, klinkt het daar.

105 reacties

 • Kristof van Zuylen

  6 maanden geleden
  ik zie een ice buckett met flessen drank in maar van een tafel is geen sprake
 • Maartje Nieuwboter

  6 maanden geleden
  Negatief getest. Altijd al geweten dat gans die hetze nergens op berustte. Schandalig dat hun overwinning op die manier overschaduwd werd. Maar goed, ze hebben er wereldwijd een enorm pak fans bij, en dat maakt veel goed. De platen die ze tot nu uitbrachten zijn dan ook echt steengoed.
 • Ledoux Ruddy

  6 maanden geleden
  Misschien volgende keer plastiekbekertjes geven aan de kinderen !
 • Danny Wauters

  6 maanden geleden
  Persoonlijk raap ik meestal iets dat gevallen is, op met mijn handen, maar ga deze techniek ook eens proberen. En wat doet de organisatie, die kijkt liever de andere kant op, dan een voorbeeld te stellen. Of zit men in de zak bij de bookmakers? En maar prediken dat het songfestival een familie gebeuren is. Misschien de volgende keer bij de tutorials zoals de Nederlanders lieten zien, ook een cursus anoniem snuiven geven.
 • Tony Pauwels

  6 maanden geleden
  Lieve help! Wat een krampachtige reacties. Et alors? Er zijn ergere dingen dan dat. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes en daden. Maar voor dergelijk standpunt is onze maatschappij ongetwijfeld helemaal nog niet klaar.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.