Måneskin-zanger Damiano David (22). Rechts: Barbara Pravi.
Volledig scherm
Måneskin-zanger Damiano David (22). Rechts: Barbara Pravi. © EPA

Frankrijk vecht uitslag Songfestival niet aan, zangeres Barbara Pravi: “Of Måneskin drugs gebruikt, is niet mijn probleem”

Ook als zanger Damiano David (22), zanger van de Italiaanse Songfestivalwinnaars Måneskin, een positieve drugstest aflevert, heeft nummer twee Frankrijk geen enkele intentie om de uitslag van de liedjeswedstrijd aan te vechten. Dat heeft Delphine Ernotte, hoofd van publieke zender-koepel France Télévisions, vandaag bekendgemaakt.

63 reacties

 • geert vlietinck

  5 maanden geleden
  Iets om zo snel mogelijk te vergeten het trok werkelijk heel dat eurosong gedoe op niets afvoeren die pulp!
 • Eric Raes

  5 maanden geleden
  Stop aub dat eurovisieBrulfestival, het trekt echt op niets meer, de goede Zang jaren zijn al lang voorbij, nu moet men echt wat brullen om mee te doen, stop aub die uitzending?
 • Kenneth Perreman

  5 maanden geleden
  Eer men spreekt weet over wat je spreekt. Muziek zit iets meer gecompliceerd in elkaar dan jouw favoriete songs. Eurosong heeft veel genres en als het nummer in zijn genre, met de juiste setting, outfit, act, MASTERING, etc allemaal klopt, kan het een emotie creëren aan de andere kant van de buis. Hoe komt het denk je dat alle landen altijd op dezelfde landen stemmen? Wees blij dat je toch een voorkeur had voor een ander nummer, je hebt een lied ontdekt, koop het en draai het grijs.
 • Michael Vermoesen

  5 maanden geleden
  Originaliteit scoort altijd goed op Eurosong, helaas is originaliteit nog niet veel de sterkste kant van de VRT gebleken.
 • Willy Stinissen

  5 maanden geleden
  Ze waren wel overtuigend in hun rol gebleven. Slim van Italie om iets te sturen dat de jeugd aanspreekt. Want wie doet mee aan die televoting?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Waarom kon ons land opnieuw niet scoren op het Songfestival? “Zolang we op veilig spelen, zullen we nooit potten breken”
  PREMIUM
  Songfestival

  Waarom kon ons land opnieuw niet scoren op het Songfesti­val? “Zolang we op veilig spelen, zullen we nooit potten breken”

  Met amper drie punten van het publiek en een negentiende plaats tout court werd de finale van het Songfestival gisteren een koude douche voor Hooverphonic. Het is daarmee de zoveelste Vlaamse inzending die geen overtuigende indruk kan maken tijdens de liedjeswedstrijd. Zaten Alex, Geike en Raymond echt op ‘the wrong place’ of is er een andere verklaring? Enkele experten geven tekst en uitleg. “Het is niet omdat iets past bij de luistersessies van Radio 1, dat het ook overeind blijft op het Songfestival.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.