De Israëlische Eden Alene zingt 'Set me Free', wat een ongelukkige bijklank krijgt door het conflict met de Palestijnen.
Volledig scherm
De Israëlische Eden Alene zingt 'Set me Free', wat een ongelukkige bijklank krijgt door het conflict met de Palestijnen. © EPA

Dit is de meest controversiële deelnemer van het Songfestival

SongfestivalDe Israëlische Eden Alene en haar nummer ‘Set Me Free’ is de meest controversiële act in de finale van het Songfestival. Vanwege de volatiele situatie tussen Israël en Palestina klonk de roep om het land uit de wedstrijd te zetten de voorbije weken steeds luider. 

0 reacties

 1. 24 UUR LIVE met Miguel Wiels verlengd wegens succes (en noodzaak): "Want corona doet de muziekindustrie nog altijd bloeden”
  Muziek
  7

  24 UUR LIVE met Miguel Wiels verlengd wegens succes (en noodzaak): "Want corona doet de muziekindu­strie nog altijd bloeden”

  Axelle Red. Clouseau. Bart Peeters. Hooverphonic. The Black Box Revelation. Christoff. Milow. De lijst is haast eindeloos voor de tweede editie van ‘24 UUR LIVE’ in het Sportpaleis. Initiatiefnemer Miguel Wiels (49) stretcht nog even zijn vingers en kruipt dan alweer een dag en een nacht achter de piano. “Want corona doet de muziekindustrie nog altijd bloeden.” Maar, zo bezweert Wiels, het plezier primeert. “We willen er geen politiek statement van maken.”
 1. Rapper Daniël Busser wil opbrengsten muziek teruggeven aan zijn fans: “Met NFT geef ik 20 procent van de royalties terug”
  Play
  SHOWBITS

  Rapper Daniël Busser wil opbreng­sten muziek teruggeven aan zijn fans: “Met NFT geef ik 20 procent van de royalties terug”

  Hiphopartiest Daniël Busser (22) zet het jaar inventief in. De rapper heeft op Instagram aangekondigd dat z'n eerstvolgende single 'Op een wave' een NFT zal zijn, waarbij fans en cryptoliefhebbers maar liefst twintig procent van de royalties (inkomsten uit streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music, etc.) kunnen opstrijken. Hij is daarmee de eerste artiest in de Benelux die NFT's op deze manier inzet.