Dolle vreugde bij de Italianen na de strafschoppenreeks.
Volledig scherm
PREMIUM
Dolle vreugde bij de Italianen na de strafschoppenreeks. © AFP

“We zijn allemaal Fratelli d’Italia”: onze chef voetbal vindt Italië, dat swingt en durft, een mooie kampioen

EK voetbalLangs de route van de elfmeters. Fratelli d’Italia. Waren we dat niet allemaal – aan het begin van de pandemie? Toen we het land zagen kreunen onder de miserie. Toen we mensen zagen lijden op de gangen van ziekenhuizen. Vandaag is Italië groen! Vandaag is de Squadra Europees kampioen!

19 reacties

 • Murto Duyke

  4 maanden geleden
  Achteraf kritiek geven, kunnen wij toch zo goed, maar
 • Christiaan GOETHALS

  4 maanden geleden
  Chiellini is een sterke kerel, onbestraft sleuren, stampen, trekken en vasthouden, maken hem nog sterker, niet meer om aan te zien. Marc Emmers haalde de bal uit de voeten van de tegenstrever zonder deze aan te raken, Chiellini kan dit niet.
 • marc wauters

  4 maanden geleden
  Mooi zo italie beste ploeg op het wk zonder vedetten met prachtig werk van trainer mancini wat anders als bij ons
 • Dirk De Buyst

  4 maanden geleden
  Nou, in de eerste helft stonden ze te swingen door de paniek en als je na 120 minuten nog door strafschoppen moet winnen is dat niet bepaald overtuigend. Om van het pak gele kaarten nog maar te zwijgen. Mooie kampioen??
 • Patrick Brusseel

  4 maanden geleden
  Italië verdiende winnaar al had het ook net andersom kunnen zijn. Penalty’s blijven een loterij. Al was die van Rashford verschrikkelijk slecht getrapt want de keeper was al naar de andere kant voor hij de bal raakt.
 1. “Ik zal me nooit verontschuldigen voor wie ik ben”: Marcus Rashford zorgt voor krop in de keel met zeer emotionele boodschap na penalty-fiasco
  EK voetbal
  53

  “Ik zal me nooit veront­schul­di­gen voor wie ik ben”: Rashford zorgt voor krop in de keel met zeer emotionele boodschap na penalty-fiasco

  Marcus Rashford (23) heeft via zijn social media voor het eerst gereageerd na de EK-finale, die Engeland verloor van Italië. De spits van Manchester United miste zijn penalty in de strafschoppenreeks en was in de nasleep online het slachtoffer van racisme. “Die strafschop moest beter. Maar ik zal me nooit excuseren voor wie ik ben of waar ik vandaan kom.”