De ontgoocheling bij Spanje was enorm.
Volledig scherm
De ontgoocheling bij Spanje was enorm. © AFP

Onze chef voetbal ziet Italië kraken en piepen onder Spaanse hegemonie: “Maar in het leven moet je nu eenmaal geluk hebben, nietwaar Azzurri?”

EK voetbalSpanning ten top op Wembley. Italië knokte zich pas na strafschoppen voorbij Spanje. La Roja pakte het sluw aan, maar deed volgens onze chef voetbal in al zijn hegemonie één ding fout. Lees hieronder zijn analyse.

7 reacties

 • A.Del Piero

  3 maanden geleden
  Spanje speelt hun eerste goede wedstrijd, winnen niet en verdienen de finale? Kom op man.
 • jan boden

  3 maanden geleden
  Een gebrek aan efficiëntie heeft Spanje de das omgedaan, als ze hun kansen benutten winnen ze met de vingers in de neus met 3-1.
 • Hans Oxida

  3 maanden geleden
  Jammer voor het voetbal. Dit Italië mag dan een perfect parcours gelopen hebben, het belichaamt vele anti-voetbalkarakteristieken. Puur sportief zou Spanje veel meer hebben betekend in de finale. Maar leepheid en geluk zijn ook van groot belang. Jammer genoeg.
 • Robin Van Camp

  3 maanden geleden
  Hij slaat hier de nagel op de kop met te zeggen dat Martinez het nooit zou doen. Dat is het bewijst dat Martinez niet geschikt is als trainer. Te soft en altijd de vriendjes laten spelen, zelfs al hebben ze twee jaar niks gepresteerd of kunnen ze tegen top 10 landen niks aanvangen. De ondergang van de 'gouden generatie' door een blikken trainer.
 • FREDDY BOLLAERTS

  3 maanden geleden
  Mooie samenvatting !