AP
Volledig scherm
© AP
Denemarken DEN
0
EINDE
1
Finland FIN
 • Joel Pohjanpalo Goal 60'

Deense bond komt met statement over Eriksen: “Zijn situatie is stabiel en hij blijft in het ziekenhuis voor verdere opvolging”

EK VoetbalWat een Scandinavisch voetbalfeest moest worden, is uitgedraaid op een drama. Na 40 minuten zakte Christian Eriksen (29) plots in elkaar op het veld. Hij kreeg gedurende een kwartier een hartmassage toegediend door de hulpdiensten en werd nadien afgevoerd. Ondertussen klinkt er positief nieuws: Eriksen is wakker, kan ademen én zelfs praten. “Hij is stabiel en blijft voorlopig nog in het ziekenhuis”, laat de Deense bond weten.

40 reacties

 • jules jans

  3 maanden geleden
  Onze hoed af voor zoveel professionalisme, spelers, medische staf, scheidsrechters, supporters, ...
 • Kris Delrue

  3 maanden geleden
  Vlug er bij met de nodige hulp heeft drama vermeden.
 • Feline Noé

  3 maanden geleden
  Dat zwaar om te zien, bravo aan de team die hem afschermen van de beelden. Spoedig herstel..
 • Marco Panis

  3 maanden geleden
  Ik dacht dat het niet meer ging goedkomen. Proficiat aan de snelle hulpverleners!
 • Isabelle Cazé

  3 maanden geleden
  Chapeau voor de verzorgers die er snel bij waren... Veel moed en sterkte... Alles komt goed...
 1. Italiaans duo of Engels trio kan na Champions League ook EK in hetzelfde seizoen winnen: deze ‘lucky few’ deden het hen voor
  EK Voetbal

  Italiaans duo of Engels trio kan na Champions League ook EK in hetzelfde seizoen winnen: deze ‘lucky few’ deden het hen voor

  De Champions League of Europacup I en het EK voetbal in één seizoen winnen: een straffe dubbelslag, voorlopig enkel weggelegd voor een select kransje. Al maken enkele Chelsea-spelers weldra hun intrede tot dat clubje: ofwel de Italianen Jorginho en Emerson, ofwel de Engelsen Mount, James en Chilwell, door zich met hun land tot Europees kampioen te kronen. Daarmee zouden ze in de voetsporen treden van dit twaalftal.
 2. Bekladde muurschildering van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewoners zorgen voor pakkend eerbetoon
  Ek voetbal
  5

  Bekladde muurschil­de­ring van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewo­ners zorgen voor pakkend eerbetoon

  De muurschildering van Marcus Rashford in Withington (Manchester) die door vandalen beklad werd met aanstootgevende graffiti, is al herschilderd. Na Rashfords penaltymisser in de EK-finale tegen Italië werd die muurschildering het mikpunt van vandalisme en racisme. Maar gisteren waren enkele buurtbewoners er al snel bij om er net een pakkend eerbetoon van te maken, met hartjes en boodschappen van liefde voor de speler van Manchester United die zich inzet tegen kinderarmoede. Vandaag werd de beeltenis van Rashford hersteld en inmiddels ziet de muurschildering er dus weer uit als vanouds.