Emil Forsberg (r) kroonde zich tot Zweeds matchwinnaar met twee knappe goals. De ingevallen Kulusevski (centraal) was goed voor twee assists.
Volledig scherm
Emil Forsberg (r) kroonde zich tot Zweeds matchwinnaar met twee knappe goals. De ingevallen Kulusevski (centraal) was goed voor twee assists. © Pool via REUTERS
Zweden ZWE
3
EINDE
2
Polen POL
 • 2' 59' Goal Emil Forsberg
 • 90'+4' Goal Viktor Claesson
 • Robert Lewandowski Goal 61' 84'

Geweldige dubbel van Lewandowski komt te laat voor Polen (en België): Zweden is groepswinnaar

EK VoetbalZweden heeft zich na een spectaculaire partij tot groepswinnaar van poule E gekroond in Sint-Petersburg. Na een dubbel van Lewandowski (van 2-0 naar 2-2), die voor de pauze nog het onmisbare gemist had, werd het nog even heel spannend. Ook voor België, dat moest hopen op een Poolse zege om in de achtste finale tegen Zweden te kunnen spelen. Maar een hattrick maakte ‘Lewa’ niet, het werd daarentegen nog 3-2 in blessuretijd. De Duivels spelen zo tegen de nummer drie uit de gevreesde ‘groep des doods’. Sneu.

6 reacties

 • Dirk Haegebaert

  3 maanden geleden
  Als je de naam van beste van de wereld wil dragen moet je tegen iedereen kunnen winnen en niet beginnen zeuren. Anders verdienen de duivels deze titel niet. Laat de duivels die miljoenen verdienen zich nu eindelijk eens bewijzen.
 • Tim Candaele

  3 maanden geleden
  Frankrijk gaat juist de ploeg zijn die op de counter ga spelen, dat doen ze altijd
 • Dan Midden

  3 maanden geleden
  waarom niet hopen op Frankrijk als tegenstander? Dan weet je direct waar je staat als ploeg, de Fransen moeten komen, zij zijn wereldkampioen en kunnen zich het niet veroorloven er al zo snel uit te liggen en kunnen de Belgen counteren. Combinatie Lukaku en de bruyne is daar perfect voor, enkel eden hazard is rampzalig dan want die vertraagd elke tegenactie
 • Johan hendrickx

  3 maanden geleden
  Wanneer gaat dat gespeculeer nu eindelijk ophouden?? Het zal zijn wie het is!
 • claude Rens

  3 maanden geleden
  Als Spanje en Zweden winnen dan is het Slowakije.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).