Wijnaldum scoorde de 1-0.
Volledig scherm
Wijnaldum scoorde de 1-0. © EPA, AD

Enthousiasme rond Oranje ontluikt weer in Nederlandse pers, al is niet alle scepsis weg: “Hoofdrol voor twee arbeiders met kolengruis aan de voeten”

EK voetbal‘t Was de leukste match tot dusver op het EK, Nederland-Oekraïne. Onze noorderburen wonnen met 3-2 en meer is er niet nodig om de Oranje-gekte weer aan te wakkeren, zo blijkt. Ook de meeste Nederlandse media, de voorbije weken vooral scherp voor bondscoach Frank de Boer, springen mee op de kar. Al is niet alle scepsis verdwenen. Een overzicht.

37 reacties

 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Een goeie oranje heeft verdiend gewonnen ! Succes verder
 • Dave Janssens

  3 maanden geleden
  Niet zeuren Janssens hun overwinning was uiteindelijk onverhoopt, maar niet onverdiend. Nederland maakte een goede beurt maar bewees ook nog steeds over voldoende reden te beschikken enigszins bezorgd te zijn. Langs de andere kant mag en zál een elftal zich optrekken aan de kleinste meevallers. De kleinste positieve details kunnen heel wat in beweging zetten.
 • eduard janssens

  3 maanden geleden
  Oranje heeft gewonnen dank zij de flaterende doelman van Oekraïne!
 • Janus Trijp

  3 maanden geleden
  Volgens de Franse hebben wij een dikke nek, ze hebben nog gelijk ook. We zijn al kampioen na een wedstrijd, en maar afgeven op die Hollanders .
 • Alex Van Steenpaal

  3 maanden geleden
  Denk dat oranje beter is dan Macedonië,Slowakije,Oostenrijk,Finland en België Tegen deze kleine landen zal het wel lukken Frankrijk,Duitsland ,Spanje en Portugal zijn de echte uitdagers van dit grandioze oranje
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrijden onder de loep: veel goals en amper tegendoelpunten, wisselende defensie en gesneuvelde records
  EK voetbal
  1

  De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrij­den onder de loep: veel goals en amper tegendoel­pun­ten, wisselende defensie en gesneuvel­de records

  Italië verdedigt straks in de finale van het EK 2021 een ongeslagen reeks van maar liefst 33 wedstrijden. Slechts twee landenteams deden ooit beter: Brazilië tussen 1993 en 1996 en Spanje tussen 2007 en 2009, met elk 35 partijen zonder nederlaag. De Squadra Azzurra stelde met deze reeks ook haar eigen record van 30 stuks scherper en onderweg sneuvelden nog heel wat records. Een blik op de indrukwekkende reeks van Italië.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.