BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

RECONSTRUCTIE. België had vandaag de openingsmatch moeten organiseren: “Het Eurostadion is stukgelopen op amateurisme”

EK voetbalHet EK gaat vandaag van start. Met stadions over heel Europa, behalve in België. Het Eurostadion kwam er nooit. Hieronder leest u hoe grootheidswaanzin, onkunde en politieke spelletjes de stadionhoop hebben begraven. En ook waarom de voetbalbond vreest voor een herhaling van dat scenario.

92 reacties

 • Willem Coopman

  2 weken geleden
  Onteigenen voor openbaar nut... welk openbaar nut? Voetbal is een industrie die torenhoge winsten maakt en zich daarbij, net zoals multinationals veel kan permitteren. Als er nieuwe stadions nodig zijn, laat deze dan bouwen, daar waar er actueel reeds staan, dit rekening houdend met alle voorschriften ter zake. Dit wordt ook verwacht van andere activiteiten en evenementen. Dus geen voorkeursbehandelingen meer voor dit geldspel.
 • louis meuleman

  2 weken geleden
  Nog een geluk dat dit stadion er niet is gekomen was grootheidswaanzin van de Brusselse regering en gelamco die Vlaanderen honderden miljoenen zou hebben gekost
 • André Christiaens

  2 weken geleden
  Als stadsbestuur van Brugge moest het Geysens-Verhaghe op het matje roepen en elkaar de hand schudden, den ambras moet verdwijnen of de stad moet de gronden van Geysens onteigenen voor openbaar nut. Maar ja de kleine man zou het sneller oplossen dan die zakkenvullers.
 • Luc Devriese

  2 weken geleden
  Gelukkig is het stadion er niet gekomen , niet één iemand is bekwaam om het financieel te onderhouden tenzij de belastingbetaler er de rest van zijn leven voor opdraait
 • Nicolas Van Hoecke

  2 weken geleden
  België is gewoon een amateuristisch land dan moet je niet anders verwachten in voetbal zaken.
 1. De ‘bromance’ tussen gouden duo Lukaku en De Bruyne gaat ver terug: “Ik kan Kevin álles zeggen”
  Play
  Rode Duivels
  14

  De ‘bromance’ tussen gouden duo Lukaku en De Bruyne gaat ver terug: “Ik kan Kevin álles zeggen”

  De handshake mocht weer bovengehaald. Romelu Lukaku (28) en Kevin De Bruyne (29) leidden de Rode Duivels gisteravond eigenhandig naar een 0-2-overwinning in de laatste EK-groepsmatch tegen Finland. ‘KDB’ geeft aan, ‘Big Rom’ werkt af - that’s how it goes. Of hoe ze elkaar blindelings begrijpen, op én naast het veld. “Met Kevin heb ik de beste band.”
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.