#REDCHALLENGE. Van duivelse taartjes bij MSKA tot freestyle voetballen bij Decathlon: Roeselare kleurt helemaal rood voor uitdaging Leander Dendoncker

RoeselareRoeselare staat als één blok achter de Rode Duivels en gelooft er rotsvast in dat onze nationale ploeg Europees kampioen wordt. Van toekomstige bakkers die tricolore eclairs maken tot senioren die gezwind de polonaise dansen: allen toonden ze zich woensdag van hun strafste kant nadat Leander Dendoncker dinsdagavond de Roeselarenaars had uitgedaagd voor de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en hln.be.

 1. BAR’ro pakt uit met tapas, cocktails en... go-carts: “Zomerse manier om de stad te verkennen”
  PREMIUM
  Roeselare

  BAR’ro pakt uit met tapas, cocktails en... go-carts: “Zomerse manier om de stad te verkennen”

  Deze zomer moet je niet speciaal naar de kust om met een billenkar over de dijk te sjezen. Dankzij de zomerse pop-up BAR’ro Cocktail & Tapas verken je dit jaar Roeselare met een duotrapper terwijl je voor en/of na je rit kan genieten van een natje en een droogje op het zonneterras aan de Delaerestraat. Initiatiefnemer Rached Guessoum trekt voluit de kaart van zomer in eigen stad.
 2. Didier knutselt “ruimtetuigjes” met klokonderdelen: “Opgedragen aan oud-leerlinge die simulatie Mars-missie leidde”
  PREMIUM
  Roeselare

  Didier knutselt “ruimte­tuig­jes” met klokonder­de­len: “Opgedragen aan oud-leerlinge die simulatie Mars-mis­sie leidde”

  Met de creatie van kunstige Marsvlieg-tuigjes slaagt Didier Dejonghe (66) er wonderwel in om zijn twee vroegere broodwinningen te combineren in één nieuwe passie. Decennia was hij actief als uurwerkmaker en piloot. Nu gebruikt hij wisselstukken van oude wandklokken – zelfs een exemplaar die ooit bij kunstschilder Alfons Blomme aan de muur ging – en z’n kennis over de luchtvaart om creatieve pareltjes te knutselen die klaar lijken om het heelal te veroveren. “Als kind was ik al gefascineerd door de sterren en planeten”, lacht Didier.