BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

RECONSTRUCTIE. België had vandaag de openingsmatch moeten organiseren: “Het Eurostadion is stukgelopen op amateurisme”

EK voetbalHet EK gaat vandaag van start. Met stadions over heel Europa, behalve in België. Het Eurostadion kwam er nooit. Hieronder leest u hoe grootheidswaanzin, onkunde en politieke spelletjes de stadionhoop hebben begraven. En ook waarom de voetbalbond vreest voor een herhaling van dat scenario.

92 reacties

 • Willem Coopman

  1 dag geleden
  Onteigenen voor openbaar nut... welk openbaar nut? Voetbal is een industrie die torenhoge winsten maakt en zich daarbij, net zoals multinationals veel kan permitteren. Als er nieuwe stadions nodig zijn, laat deze dan bouwen, daar waar er actueel reeds staan, dit rekening houdend met alle voorschriften ter zake. Dit wordt ook verwacht van andere activiteiten en evenementen. Dus geen voorkeursbehandelingen meer voor dit geldspel.
 • louis meuleman

  2 dagen geleden
  Nog een geluk dat dit stadion er niet is gekomen was grootheidswaanzin van de Brusselse regering en gelamco die Vlaanderen honderden miljoenen zou hebben gekost
 • André Christiaens

  2 dagen geleden
  Als stadsbestuur van Brugge moest het Geysens-Verhaghe op het matje roepen en elkaar de hand schudden, den ambras moet verdwijnen of de stad moet de gronden van Geysens onteigenen voor openbaar nut. Maar ja de kleine man zou het sneller oplossen dan die zakkenvullers.
 • Luc Devriese

  2 dagen geleden
  Gelukkig is het stadion er niet gekomen , niet één iemand is bekwaam om het financieel te onderhouden tenzij de belastingbetaler er de rest van zijn leven voor opdraait
 • Nicolas Van Hoecke

  2 dagen geleden
  België is gewoon een amateuristisch land dan moet je niet anders verwachten in voetbal zaken.
 1. Rusland-expert meet temperatuur bij onze tegenstander: “Ze hopen op mirakel en zullen extra gedreven zijn op nationale feestdag”
  PREMIUM
  EK voetbal
  1

  Rus­land-ex­pert meet tempera­tuur bij onze tegenstan­der: “Ze hopen op mirakel en zullen extra gedreven zijn op nationale feestdag”

  Morgen is het 12 juni. Zou het toeval zijn dat net dán Rusland zijn openingsmatch op het EK, tegen België, speelt? 12 juni is namelijk ook de ‘Onafhankelijkheidsdag van het Sovjetsysteem’, of de nationale feestdag in Rusland. Meteen weet u ook waarom die Russen er nog net iets meer hun hoofd voor zullen leggen. Carolien van Nunen, Rusland-specialiste van ‘VTM Nieuws’, over hoe onze tegenstanders toeleven naar hun EK-opener.
 2. Opvallend: knielende Duivels uitgefloten, Russen knielen niet
  Rode Duivels
  7

  Opvallend: knielende Duivels uitgeflo­ten, Russen knielen niet

  “Het interesseert me hoegenaamd niet wat anderen daarover denken”, aldus Romelu Lukaku vorige week in Deviltime bij VTM. Stef Wauters had geopperd dat het knielmoment even voor de match fans zoals die van de Russen irriteert. En dus gingen de Rode Duivels in de vijandige omgeving van het Krestovsky Stadium gewoon door de knieën voor Black Lives Matter. En inderdaad, tot ergernis van de ongeveer 30.000 aanwezige thuisfans. Zij floten de Duivels uit. Rusland koos ervoor niet te knielen, net zoals de Kroaten dat vorige week in het Koning Boudewijnstadion ook niet deden.