Photo News
Volledig scherm
© Photo News
1
EINDE
2
 • Yussuf Poulsen 2'
 • Thorgan Hazard 55'
 • Kevin De Bruyne 70'

Van de hel naar de hemel: magistrale Kevin De Bruyne doet Duivels dromen bij rentree met heerlijke assist en winner

Rode DuivelsEn op 17 juni is daar de comeback van Kevin De Bruyne. Event: het EK voetbal. Tijd: klokslag 19u. Plaats: Parken, Kopenhagen. Deense schade? Groot. Belgische opluchting? Nog groter. Van 1-0 achter na een schabouwelijke eerste helft van de Rode Duivels naar 1-2. Loepzuivere assist voor de gelijkmaker, zelf met de heerlijke winner. Wat een ommekeer. Wat een grote mijnheer, die De Bruyne. Diepe buiging. Een draw tegen Finland volstaat voor groepswinst. 

83 reacties

 • Paulus de Mos

  3 maanden geleden
  Sommige Belgen zijn nog niet tevreden als de duivels ongeslagen kampioen worden met een doelsaldo van 60 voor en nul tegen De andere deelnemende landen hebben ook goede voetballers ,slimme coaches en af en toe net dat beetje geluk van een bal die net wel of net niet op de paal spat
 • Kristof Degros

  3 maanden geleden
  Geen lukaku fan, maar was zowat de beste speler op het veld. Dat ga je mij niet snel horen zeggen.
 • Luc Van Speybrouck

  3 maanden geleden
  We moeten van die denen niet meer maken dan het is. Waarschijnlijk hun beste wedstrijd gespeeld in jaren door de adrenaline en een fanatiek publiek. Tweede helft met een aantal klasseflitsen hebben de belgen de pijnpunten van de denen duidelijk blootgelegd. Uiteindelijke heeft de klasse het gehaald van de vechtlust. Hopelijk nemen sommige rode duivels die deense vestlust en inzet mee naar de volgende wedstrijden want dat zal belangrijk zijn als het echt om de knikkers gaat.
 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Wat een verschil met Kevin de Bruyne toch ! Sterke 2e helft van de Belgen Maar denmarken laat ons eerlijk zijn verdienden niet om te verliezen !
 • Lucie Vervaeke

  3 maanden geleden
  Lukaku speelde heel verdienstelijk. Je moet natuurlijk wel een beetje doorzicht hebben, sommigen zijn ziende blind.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Red Flames-legende en Rode Duivels-analiste Heleen Jaques: “Veel staat of valt met komende matchen”
  Play
  Rode Duivels

  Red Fla­mes-legende en Rode Dui­vels-analiste Heleen Jaques: “Veel staat of valt met komende matchen”

  97 caps voor de Red Flames. Kampioen met STVV in 2010. Gespeeld - hard verdedigd vooral - in de Bundesliga, de Serie A, de Champions League en voor de mooiste clubs: Club Brugge, Anderlecht en Fiorentina. Erbij op het EK 2017. Maar nu wil Heleen Jaques (33) als jeugdcoördinator bij de KBVB en tv-analiste het vrouwenvoetbal verder op de kaart zetten. Een gewezen top-Flame met een stem over de huidige Rode Duivels: “De ontgoocheling na het EK zal nog altijd groot zijn en nog wel even blijven nazinderen, maar met een goeie match vanavond kunnen ze dat al deels achter zich laten. Veel staat of valt met de komende wedstrijden.”