shutterstock
Volledig scherm
© shutterstock

EK voetbal gaat vanavond van start: mag je in supporterskleren naar het werk? En mag je naar match kijken tijdens je uren? Dit zegt expert

Vanavond wordt de aftrap gegeven van het EK voetbal en morgen treden de Rode Duivels een eerste keer aan. Wie de komende weken ook op het werk wil supporteren, houdt best rekening met de regels en afspraken die daarrond bestaan. Mag je in supportersoutfit je job doen? En mag je zomaar je werk onderbreken om naar een match te kijken? Juridisch adviseur Annelies Bries van hr-dienstverlener Acerta geeft antwoord op alle vragen.

2 reacties

  • guy vermeulen

    2 dagen geleden
    De werkenden profiteren al genoeg , laat de tv maar op zolder staan en maak maar dat ze dubbel zo hard werken en telefoons afgeven en geen radios, ..... ze zullen den uitslag wel horen als hun tijd van werken erop zit.
  • Rozemieke Fritz

    2 dagen geleden
    Als je wil voetbal kijken, neem je maar verlof. Gaat dat nog een beetje. Moet de baas iemand ook nog betalen om tijdens de werkuren naar het voetbal te kijken. Hoeveel zotter kan het nog? En als je 's avonds de beest hebt uitgehangen, moet je 's morgens ook gaan werken.