AP
Volledig scherm
© AP

Niets dan dankbaarheid bij ploeggenoten en Barça-legendes voor Leo Messi: “Je kwam als een jongen, en vertrekt als de beste speler ooit”

La LigaFC Barcelona heeft met emotionele video’s en berichten op sociale media afscheid genomen van sterspeler Lionel Messi. De 34-jarige Argentijnse vedette kreeg donderdag te horen dat hij na ruim 20 jaar zijn grote liefde FC Barcelona moet verlaten. Heel wat ploeggenoten lieten korte boodschappen achter voor hun nummer 10.

10 reacties

 • Marnix Van Ryckeghem

  4 maanden geleden
  Kon hij niet 1 jaar gratis spelen dat zou zijn bewijs van clubliefde tonen maar het is een geldwolf zoals zoveel sportmensen en op de eerste plaats voetballers op het scherm tranen maar in hun hart hun portemonnee
 • eric debanne

  4 maanden geleden
  Clubliefde mss wel maar meer nog die euro's op hun bankrekening Tegenwoordig telt alleen geld nog ! Maar 20 jaar bij dezelfde club chapeau toch 👍 Super carrière en een van de beste speler ooit !
 • Dirk Haverhals

  4 maanden geleden
  Int leven komt er aan alles een eind. Messi presteerd overal en moet zijn Eigen ding doen.bij barselona ist geld bijna op dan zijn dit de gevolgen. Maar Hazard als opvolger bij barselona , ola zeker die is nog geen 10 de Van messi zijn talent. In princiepe kunt hem niet vervangen . Probleem voor barselona.
 • Nicolaas Dieltjens

  4 maanden geleden
  Zeer terecht. En toch... Lionel Messi werd als jongere medisch bijgestaan door FC Barcelona. Dat heeft ook zijn waarde. Een topspeler mag top betaald worden. Absoluut. Een jaarwedde van 71 miljoen euro, per seizoen, elk seizoen, heeft FC Barcelona financieel ten gronde gericht. Dat is er over.
 • Kenny Kolijn

  4 maanden geleden
  Barcelona heeft heel veel aan hem te danken. Voor mij de grootste en meest bepalende speler van Barca ooit. Dat hij "moet vertrekken', dat klopt uiteraard niet. Voor het geld moet hij in elk geval al niet meer voetballen (misschien dat familie, managers & allerlei entourage daar zelf anders over denken). Mocht hij voor een normaal loon verder spelen, was er geen probleem. Barcelona heeft natuurlijk een groot aandeel in deze afloop, wegens jarenlang veel te veel geld uitgeven aan bepaalde lonen.