Derek Chauvin, ex-agent.
Volledig scherm
Derek Chauvin, ex-agent. © AP

Jury bevindt ex-agent Derek Chauvin schuldig over de hele lijn voor doodslag op George Floyd

In Minneapolis hebben de juryleden vandaag hun verdict geveld over de schuldvraag van voormalig politieagent Derek Chauvin, die wordt aangeklaagd voor zijn rol in het overlijden van de Afro-Amerikaanse George Floyd. De jury oordeelde dat Chauvin schuldig is voor alle drie de aanklachten over doodslag. Over de strafmaat is nog geen uitspraak.

15 reacties

 • Nic Willems

  2 maanden geleden
  @Yves Bauwens, groot gelijk. Verdict was al op voorhand duidelijk. Overal hetzelfde. Gerecht en rechtspraak deugt niet
 • Regina Van Akker

  2 maanden geleden
  Allemaal goed en wel, maar ik vind dat de president zich er niet mee mag moeien. Hier gaat Biden volgens mij zijn boekje te buiten.
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Ben benieuwd of hij zijn straf moet uitzitten en net zo benieuwd of hij bij andere moordenaars in dezelfde gevangenis terecht komt.
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  Wat die agenten schijnbaar niet leren bij een arrestatie wie alsnog spartelt met om even welke klem of knie in de nek ,rug wel een normale reactie is van een mens die voor zijn leven vecht en dat dit vaak niet weerspannigheid is.Blijkbaar gaat er in die bovenkamer geen lamp branden om te lossen,wel doen ze steeds tegendeel,nog wat meer klemmen lees bovenop gaan zitten.Misschien moeten ze eens dit bewust maken ,ze schijnen het niet te weten.Waarom kloppen worstelaars "af" denk je bij een klem
 • Frank De Rycke

  2 maanden geleden
  Deze uitspraak is er alleen maar gekomen omdat ze grote schrik hadden dat dit het gehele land in rep en roer ging stellen , Biden had hem al veroordeeld en financiële tegemoetkoming was ook al in kannen en kruiken , dus ja zijn proces was al voltrokken !