Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Greet De Keyser vanuit Minneapolis: “Naar alle waarschijnlijkheid zal ex-agent niet de maximumstraf krijgen”

Derek Chauvin is over de hele lijn schuldig bevonden aan de dood van George Floyd. De ex-agent drukte vorig jaar minutenlang zijn knie in de nek van Floyd, die uiteindelijk stierf. De zaak zorgde in de VS voor heel wat onrust en rellen. Onze correspondente Greet De Keyser brengt verslag uit vanuit Minneapolis over de zaak George Floyd.

9 reacties

 • Werner Wynakker

  2 maanden geleden
  Gerry, er zijn filmpjes waarin Floyd zei dat hij niet kon ademen terwijl hij niet eens op de grond lag of geboeid was. Moest hij sterven? Nee absoluut niet en de agent moet gestraft worden maar maak van Floyd geen heilige want dat was hij absoluut niet. Het was een beroepscrimineel die zware misdrijven waaronder gewapende op zijn kerfstok had.
 • Johnny chanet

  2 maanden geleden
  Hopelijk krijgt hij wel de maximumstraf
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Natuurlijk is het moord en geen doodslag. Floyd heeft herhaaldelijk gezegd dat hij niet kon ademen en de talrijke omstaanders wezen Chauvin er meermaals op dat Floyd aan het sterven was. Ik begrijp niet dat de agenten die ook zagen wat er aan het gebeuren was, Chauvin lieten begaan en zelfs de mensen op afstand hielden, niet terechtstonden.
 • RIET HEIRMAN

  2 maanden geleden
  Het tegen deel zou hebben verbaast. Daar is iets gebeurd wat niet had gemoeten. Hopelijk krijgen al degenen die dit hebben gebruikt om te gaan plunderen, brandstichten en wat nog meer, in de vs en elders, nu ook een gepaste straf.
 • Emile Vanhamme

  2 maanden geleden
  Bizar inderdaad, dus de man wordt voor dezelfde feiten driemaal gestraft, waar een enkele straf al een veelvoud van hier betekent.