Bart De Wever op het strand van Sint-Anneke.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever op het strand van Sint-Anneke. © Photo News

DE VAKANTIE VAN Bart De Wever. “Ik breng ongeluk aan diegenen die mij graag zien”

“2020 had het jaar van de Wiedergutmachung moeten worden op vakantievlak.” Maar de grote gezinsreis naar het Midden-Oosten viel in het water, net als de vervangvakantie naar Toscane. Voor de derde keer op rij: geen zomerverlof voor de Antwerpse N-VA-burgemeester Bart De Wever (49), die de muizenissen in zijn hoofd dan maar verjaagt achter een pot mosselen op zijn geliefde Sint-Anneke, en die voor het eerst bekent waar hij het meeste arbeidsvreugde beleeft: op de Meir of in de Wetstraat. “Ik zou mij deze zomer geen seconde hebben kunnen ontspannen. Een kapitein blijft op zijn schip zitten.”

40 reacties

 • Kirsten Devolder

  12 maanden geleden
  In het land der blinden is éénoog koning: De meest redelijke en intelligentste politicus van België.
 • RIET HEIRMAN

  12 maanden geleden
  respect voor de beste en meest oprechte politicus van het land, maar als ik hem was, zou ik de volgende veertien dagen met mijn gezin toch met vakantie gaan, dat ze het maar uitzoeken. In dit land is niets meer mogelijk, nieuwe verkiezingen en dan meer verantwoordelijkheden voor elke lidstaat afzonderlijk aub, alleen bepaalde 'land'gebonden taken nog samen doen, bv. defensie.
 • bruno draulans

  12 maanden geleden
  Het is niet n-va die het begrotingsgat maakte maar de andere partijen. Nv-a stapte op en de rest deed daarna maar alsof het geld aan de bomen groeit. Hij kan VB er bij nemen, zelfs met gedoogbeleid. Hij zal zien dat dit zal mee vallen. Van Grieken is ook niet zot, he? Die gaat dat niet verknoeien. De Block haar zsielpolitiek werkt ook voor geen meter.
 • Patrick Van Lersberghe

  12 maanden geleden
  Tja, als je je achterban opzweept met het vooruitzicht van een confederale staatsstructuur en daar geen medestanders voor hebt (wat op dat ogenblik al duidelijk was) dan sta je te kijk in je boxershort met of zonder luchtkarabijn.
 • Abdelmalik Malik

  12 maanden geleden
  Ik ben geen fan van de N-VA maar ik vind bart de wever eigenlijk toch wel een sympathieke kerel en ook een goede burgemeester
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.