Britt Ekland schitterde destijds in ‘The Man with the Golden Gun’.
Volledig scherm
PREMIUM
Britt Ekland schitterde destijds in ‘The Man with the Golden Gun’. © RV

De ultieme Bondgirls (deel II): hoe de bloedmooie Britt Ekland de speelbal van dominante mannen werd

CelebritiesDe nieuwe James Bond draait eindelijk in de bioscopen. Net als in de 24 vorige films heeft ‘No Time to Die’ geen tekort aan ravissante dames, want geen Bond zonder Bondgirls. In deze nieuwe reeks zetten we de meest opvallende actrices in de kijker die gestalte gaven aan het legendarische filmfenomeen. Met vandaag deel II: Britt Ekland, Bondgirl van dienst in ‘The Man with the Golden Gun’. “Strak op alle juiste plaatsen”, volgens Roger Moores 007. Een ster uit cultfilms, een sekssymbool, maar ook bekend om haar blitzhuwelijk en turbulente relaties.

6 reacties

 • Jenny stevens

  4 maanden geleden
  Patrick Verbelen Ze gaat stilaan op de 80 he ! Mooie vrouw
 • Patrick Verbelen

  4 maanden geleden
  En vandaag ziet ze er uit als een personage van Spitting Image.
 • Gert Destoop

  4 maanden geleden
  "Erg mooi". "Betoverend". "Gorgeous". "Ravishing". Ik heb een hekel aan het versterkende woord "bloed-" (zoals in "bloedheet"). Britt Ekland was een van de vele mooie vrouwen in James Bond films, maar niet een van de mooiste. Gelukkig is ze niet overleden, of plots zou iedereen van jullie haar dé mooiste Bond-vrouw aller tijden noemen.
 • Gerard Braeckmans

  4 maanden geleden
  Tony Dubois, dat is een term die nu eenmaal graag gebruikt wordt. Sensationeel, perfect, leuk, dame zijn ook zulke woorden.
 • guido Bervoets

  4 maanden geleden
  De twee mooiste Bondgirls ooit - Tanya Roberts en Britt Ekland. Al waren al de anderen ook niet mis hoor.
 1. De ultieme Bondgirls (deel I): hoe Ursula Andress uitgroeide van Zwitsers meisje tot wereldwijd sekssymbool
  PREMIUM
  Film

  De ultieme Bondgirls (deel I): hoe Ursula Andress uitgroeide van Zwitsers meisje tot wereldwijd sekssym­bool

  Nog twee dagen wachten, en dan draait de nieuwe James Bond eindelijk in de bioscopen. Net als in de 24 vorige films heeft ‘No Time to Die’ geen tekort aan ravissante dames, want geen Bond zonder Bondgirls. In onze nieuwe reeks zetten we de meest opvallende actrices in de kijker die gestalte gaven aan het legendarische filmfenomeen. Met vandaag deel I: Ursula Andress (85), misschien wel de bekendste Bondgirl aller tijden. Een portret van een Zwitsers meisje dat wereldwijd aanbeden werd, maar ook van de top naar het diepste dal ging en weer terug.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.