Een foto van Ursula Andress uit 1962.
Volledig scherm
PREMIUM
Een foto van Ursula Andress uit 1962. © Alamy Stock Photo

De ultieme Bondgirls (deel I): hoe Ursula Andress uitgroeide van Zwitsers meisje tot wereldwijd sekssymbool

FilmNog twee dagen wachten, en dan draait de nieuwe James Bond eindelijk in de bioscopen. Net als in de 24 vorige films heeft ‘No Time to Die’ geen tekort aan ravissante dames, want geen Bond zonder Bondgirls. In onze nieuwe reeks zetten we de meest opvallende actrices in de kijker die gestalte gaven aan het legendarische filmfenomeen. Met vandaag deel I: Ursula Andress (85), misschien wel de bekendste Bondgirl aller tijden. Een portret van een Zwitsers meisje dat wereldwijd aanbeden werd, maar ook van de top naar het diepste dal ging en weer terug.

6 reacties

 • Sara Peeters

  4 maanden geleden
  Een mooie vrouw is een vriendin die altijd klaarstaat als je ze nodig hebt. Die naar je luister en om je geeft! Waarvan je houdt en hetzelfde voor doet. Dat is voor mij een mooie vrouw. En zoals ons moe zegt van een schoon tafel kan je niet eten.@Fanny zo moet een vrouw er niet uitzien. Zou maar triestig zijn als ze allemaal op elkaar lijken.
 • jozef van riel

  4 maanden geleden
  1ste Bond-girl en daarom zo iconisch maar ik vind Halle Berry toch mooier!!
 • Rody Franks

  4 maanden geleden
  Volgens 98,5 % van de mannen, Andy :-)
 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Altijd een mooie vrouw gevonden !
 • Andy Van de velde

  4 maanden geleden
  Fanny Konings, zoals een vrouw er ´moet´ uitzien? Wat is dat nu voor een zin? Volgens wie of wat ´moet´ een vrouw er zo uitzien?
 1. Daniel Craig had last van Bond-faam: “Ik sloot mij op in mijn huis met de gordijnen dicht”
  Celebrities

  Daniel Craig had last van Bond-faam: “Ik sloot mij op in mijn huis met de gordijnen dicht”

  Sommige beroemdheden houden van alle aandacht die ze krijgen, maar heel wat sterren hebben er stiekem een hekel aan om in de schijnwerpers te staan. Eén van die celebs is de Britse acteur Daniel Craig (53). Door zijn rol als James Bond kreeg hij ontzettend veel aandacht, maar daar had de ‘Spectre’-acteur het behoorlijk moeilijk mee. “Zowel fysiek als mentaal voelde ik mij rotslecht.”
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.