Christine Verhulst enkele maanden geleden in de nieuwe winkel in Nijvel
Volledig scherm
PREMIUM
Christine Verhulst enkele maanden geleden in de nieuwe winkel in Nijvel © Bart Kerckhoven

Ruim 100 jaar oud babycenter sluit definitief de deuren na zoveelste overstroming: “Ooit wil ik opnieuw beginnen, maar nu ben ik gewoon op”

HalleBabycenter Halle sluit definitief de deuren. Zaakvoerster Christine Verhulst noemt de vele overstromingen als één van de grote redenen voor het vertrek uit Halle. “We kunnen niet blijven opkuisen en steeds weer herbeginnen”, zucht ze.

 1. “Iemand die gereanimeerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentrale 112 Vlaams-Brabant slaakt noodkreet door personeelstekort
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  “Iemand die gereani­meerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentra­le 112 Vlaams-Bra­bant slaakt noodkreet door personeels­te­kort

  “De angst dat we een burger in nood niet op tijd kunnen helpen omdat we met veel te weinig volk zijn en de werkdruk te hoog is, is verstikkend.” Bij de noodcentrale 112 Vlaams-Brabant trekt men aan de alarmbel nu de dienst onophoudelijk onderbemand is. “Allemaal het gevolg van het extra werk waarmee men ons opzadelt”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Ann Vancutsem, die een oplossing vraagt.
 2. Voorzitter Moustapha Akkouh over procedureslag voor nieuw gebedshuis in Halle: “Al vijftig jaar is er een moskee in Halle en nooit was er een probleem. Tot nu”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Voorzitter Moustapha Akkouh over procedure­slag voor nieuw gebedshuis in Halle: “Al vijftig jaar is er een moskee in Halle en nooit was er een probleem. Tot nu”

  De voorzitter van de Halse moskee hoopt nog steeds dat het gebedshuis naar Essenbeek kan verhuizen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde de omgevingsvergunning nadat buurtbewoners, gesteund door Vlaams Belang beroep aantekenden. “Officieel is die partij niet eens betrokken bij de procedure,” zucht Moustapha Akkouh. “Maar we weten natuurlijk wel al langer dan vandaag waar de kritiek vandaan komt.”
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.