N-VA-gemeenteraadsleden Nelly Lanis en Mark Demesmaeker (rechts) trommelden in Essenbeek de boze bewoners van de Kasteelstraat op nadat de hevige regenbuien de vijver (links) uit de oevers liet treden zaterdagavond.
Volledig scherm
N-VA-gemeenteraadsleden Nelly Lanis en Mark Demesmaeker (rechts) trommelden in Essenbeek de boze bewoners van de Kasteelstraat op nadat de hevige regenbuien de vijver (links) uit de oevers liet treden zaterdagavond. © Bart Kerckhoven/rv

Inwoners Essenbeek boos na wateroverlast: “Deze overstroming kon voorkomen worden”

De bewoners van de Kasteelstraat in Essenbeek hebben kritiek op het stadsbestuur van Halle na de wateroverlast van het voorbije weekend. Volgens hen kon die voorkomen worden. Oppositiepartij N-VA roept het schepencollege op om dringend actie te ondernemen. “Het is de enige manier om nog meer ellende te vermijden”, zegt gemeenteraadslid Nelly Lanis (N-VA).

  1. Drie keer prijs op één zomer. Hoe houden we het in Halle droog tijdens hevige buien? “Bufferbekkens alleen zijn onvoldoende in strijd tegen water”
    PREMIUM

    Drie keer prijs op één zomer. Hoe houden we het in Halle droog tijdens hevige buien? “Bufferbek­kens alleen zijn onvoldoen­de in strijd tegen water”

    Wateroverlast is in Halle van alle tijden maar het is lang geleden dat inwoners drie keer op één zomer het water door de straten zien stromen. Zaterdagavond trokken we opnieuw de laarzen aan. “Met bufferbekkens alleen houden we het water niet meer tegen”, zegt schepen van Openbare Werken Johan Servé (Vooruit). Het stadsbestuur denkt aan andere maatregelen en daarbij wordt ook over de Waalse grens gekeken.