Een beeld van handelszaak in de Basiliekstraat zaterdagavond na het hevig onweer. Daar hielpen de waterschotten wel om erger te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van handelszaak in de Basiliekstraat zaterdagavond na het hevig onweer. Daar hielpen de waterschotten wel om erger te voorkomen. © rv

Drie keer prijs op één zomer. Hoe houden we het in Halle droog tijdens hevige buien? “Bufferbekkens alleen zijn onvoldoende in strijd tegen water”

Wateroverlast is in Halle van alle tijden maar het is lang geleden dat inwoners drie keer op één zomer het water door de straten zien stromen. Zaterdagavond trokken we opnieuw de laarzen aan. “Met bufferbekkens alleen houden we het water niet meer tegen”, zegt schepen van Openbare Werken Johan Servé (Vooruit). Het stadsbestuur denkt aan andere maatregelen en daarbij wordt ook over de Waalse grens gekeken.

  1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
    Spaargids.be

    Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

    De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.