Basiliekstraat loopt vierde keer (!) deze zomer onder water na wolkbreuk

HalleEen hevige regenbui. Meer was er niet nodig om de Basiliekstraat in Halle opnieuw onder water te zetten. Heel wat handelaars hadden hun waterschotten gezet maar voor sommigen kwam de zondvloed als een verrassing en stroomde het water toch nog gewoon binnen.

 1. Drie keer prijs op één zomer. Hoe houden we het in Halle droog tijdens hevige buien? “Bufferbekkens alleen zijn onvoldoende in strijd tegen water”
  PREMIUM

  Drie keer prijs op één zomer. Hoe houden we het in Halle droog tijdens hevige buien? “Bufferbek­kens alleen zijn onvoldoen­de in strijd tegen water”

  Wateroverlast is in Halle van alle tijden maar het is lang geleden dat inwoners drie keer op één zomer het water door de straten zien stromen. Zaterdagavond trokken we opnieuw de laarzen aan. “Met bufferbekkens alleen houden we het water niet meer tegen”, zegt schepen van Openbare Werken Johan Servé (Vooruit). Het stadsbestuur denkt aan andere maatregelen en daarbij wordt ook over de Waalse grens gekeken.
 2. REPORTAGE. Cantillon, de laatste historische brouwerij van Brussel: “Mijn schoonvader zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”
  PREMIUM
  Anderlecht

  REPORTAGE. Cantillon, de laatste histori­sche brouwerij van Brussel: “Mijn schoonva­der zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”

  Voor Jean-Pierre Van Roy (80) is geen weg terug: brouwerij Cantillon - zijn levenswerk - is onlosmakelijk verbonden met Brussel en vice versa, geen haar op zijn hoofd denkt er nog aan om Brussel te verlaten. Ondanks zijn leeftijd stapt hij nog gezwind, vertelt hij nog bevlogen en borrelen er daar boven nog altijd ideeën. Op bezoek in de enige historische brouwerij die onze hoofdstad nog telt. “Potverdikke, zei ik. Ik had de oplossing gevonden.”
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.