De Vlaamse Ardennen: een fietsparadijs, waar je geregeld wel een helling voor de wielen krijgt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse Ardennen: een fietsparadijs, waar je geregeld wel een helling voor de wielen krijgt. © Foto Ronny De Coster

Zeven heerlijke fietsroutes in de Vlaamse Ardennen

Vlaamse ArdennenHet stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zeven routes langs pittoreske dorpjes en tussen velden in de Vlaamse Ardennen om van te genieten met vrienden en familie. Wil je wel eens de streek verlaten? Ontdek dan hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.

 1. VOC Opstap zoekt reisbegeleiders
  Roeselare

  VOC Opstap zoekt reisbege­lei­ders

  Elk jaar organiseert Voc Opstap, met thuishaven aan het Roeselaarse Stationsplein, twee reizen in het groot verlof. Deze reizen zijn telkens een groot succes. Vanwege de stijgende vraag naar deelname, verruimen ze het reisaanbod. Ook kan de huidige groep reisbegeleiders wat ondersteuning gebruiken. Daarom is er nood aan meer reisbegeleiders: mensen met een hart voor anderen en veel zin om een week(end) samen met andere vrijwilligers te organiseren en te begeleiden. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via http://www.vocopstap.be.
 1. Nieuwe conservator voor Izegemse musea: Hilde Colpaert geeft na bijna 35 jaar fakkel door aan Gertjan Remmerie
  Izegem

  Nieuwe conserva­tor voor Izegemse musea: Hilde Colpaert geeft na bijna 35 jaar fakkel door aan Gertjan Remmerie

  Na bijna 35 jaar trekt Hilde Colpaert binnenkort de deur van de Izegemse musea achter zich dicht. Ze gaat met pensioen. Colpaert wordt als conservator van de industriële erfgoedsite Eperon d’Or opgevolgd door Gertjan Remmerie. Maar niet zonder lovende woorden van Kurt Himpe (N-VA), schepen van musea: “Hilde zette de Izegemse museumwerking op een fantastische manier op de kaart.”