Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

REEKS. Eva Mouton (34) richtte ‘de Buskesclub’ op: "Ik voel me weleens eenzaam omdat ik buiten die mamagroep val”

Na een fertiliteitstraject van ruim vijf jaar — en het verlies van haar tweeling na 23 weken zwangerschap in 2019 — richtte Eva Mouton (34) op sociale media #debuskesclub op. Want al te vaak reizen ze in stilte, vrouwen met een onvervulde kinderwens, en Mouton wil dat doorbreken. Krijg je maar geen lidkaart van de ‘mamaclub’ te pakken, dan voel je je vast thuis in haar 'Buskesclub’, waar verhalen van vrouwen met een onvervulde kinderwens worden verenigd. “De Buskesclub klinkt bewust vrolijk. Wij zijn geen bende triestige beren bij elkaar. Wij zijn meer dan vrouwen die graag een baby willen.”

 1. REEKS. Annelien (29) moest tot drie keer toe een zwangerschap afbreken. “Je crasht van de hoogste wolk tegen de grond”
  PREMIUM

  REEKS. Annelien (29) moest tot drie keer toe een zwanger­schap afbreken. “Je crasht van de hoogste wolk tegen de grond”

  Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Annelien (29). Al van kinds af aan wilde ze graag mama worden, maar telkens gaat het mis. Tot driemaal toe al. De laatste keer heeft ze zelf een hartverscheurende beslissing moeten nemen: een zwangerschapsonderbreking op dertig weken. “Het is onwezenlijk om babykleertjes te moeten kopen voor de geboorte- en sterfdag van je eigen kind dat je op dat moment nog volop voelt bewegen.”
 2. REEKS. Noémi (39) wilde dolgraag mama worden maar zei neen tegen een vruchtbaarheidsbehandeling: “Ik geloof in de wetten van de natuur”
  PREMIUM

  REEKS. Noémi (39) wilde dolgraag mama worden maar zei neen tegen een vruchtbaar­heids­be­han­de­ling: “Ik geloof in de wetten van de natuur”

  Eva Mouton richtte ‘de Buskesclub’ op, een club die vrouwen met een onvervulde kinderwens wil verenigen. Zoals Noémi (39). Door een auto-immuunziekte is de kans héél klein dat ze ooit zwanger kan raken. Haar enige optie is een ingrijpende vruchtbaarheidsbehandeling, maar dat ziet ze niet zitten. Ze vertelt openhartig over de twijfels en het verdriet die ze ondanks haar keuze, voelt, en hoe ze de moeder in haar toch gelukkig probeert te houden. “Wat als er iets mis zou zijn met de baby? Wil ik dat op mijn geweten hebben? Het is niet omdat het kan, dat het ook per se moet.”