BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. Nina Derwael, van energieke peuter tot olympisch kampioene: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”

Ze kon lopen voor ze een jaar oud was. Ze kon zwemmen voor ze drie was. Op haar vierde dook Nina Derwael (21) van hoge kasten zonder schrik in de armen van haar papa. “Nina was een energiek kind. We dachten zelfs dat ze hyperkinetisch was”, zegt haar vader Nico (48). En nu is ze olympisch kampioene. Niet enkel een fantastische prestatie, maar vooral een lang gekoesterde droom die eindelijk in vervulling gaat.

23 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  3 maanden geleden
  mMen moet er ongetwijfeld de aanleg toe hebben en maar dan ook nog de vaste overtuiging om wilskrachtig te investeren in trainen, trainen afgewisseld met trainen, trainen en nog eens trainen. Tel dat allemaal op en dan wordt ge Nina Derwael met de Gouden Medaille. Proficiat voor de glansprestatie en het doorzettingsvermogen waardoor ge zo hoog hebt kunnen mikken en raak in de roos treffen !
 • Jeroen DeBaere

  3 maanden geleden
  @ Ronny Toch : niet IEDEREEN doet iets enkel en alleen voor t geld. Proficiat, Nina. Olympische kampioene op je 21. RESPECT voor je doorzettingsvermogen en professionaliteit. Een kampioene die er altijd staat op het moment van de waarheid. Dik verdiend.
 • Huguette Gauthier

  3 maanden geleden
  proficiat ,we zijn trots eindelijk goud ook proficat voor het zilver en brons en nu vooruit he doe zo verder.
 • Natasha Paeye

  3 maanden geleden
  Proficiat
 • Mario Vanderlinden

  3 maanden geleden
  Grote waardering voor deze individuele prachtprestatie tov teamsport! Maar evenzeer een pluim voor de Entourage!
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
  Olympische Spelen
  8

  Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

  Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.