Nina Derwael.
Volledig scherm
Nina Derwael. © BELGA

Héél toevallig in het turnen beland en komend seizoen geregeld op de tribune bij... PEC Zwolle: wat u nog niet wist over Nina Derwael

Olympische SpelenDat ze fantastisch is aan de brug met ongelijke leggers, wist u al. Dat ze zonet op de Olympische Spelen historisch goud pakte, ook. Maar wist u dat Nina Derwael ook een stevige link heeft met voetbal? En dat ook haar ouders op hoog niveau gesport hebben? Vijf dingen die u mogelijk nog niet wist over onze kersverse olympische kampioene.

11 reacties

 • José Clabau

  6 maanden geleden
  Fantastisch wat een prestatie beloond voor je inspanningen en een wel verdiende gouden medaille. Proficiat aan Nina en het team.
 • Elle Devee

  6 maanden geleden
  Grote fan van onze 2 sportdames. Zowel Nina als Nafi. Allebei groots in hun sport. En nu Nina het goud heeft gaan we duimen voor Nafi.
 • Gerd Peeters

  6 maanden geleden
  Geweldig Nina, grootse prestatie, je harde werk wordt beloond en bedankt dat je ons landje een gouden medaille hebt bezorgd
 • Eddy Willems

  6 maanden geleden
  Top Atlete. Chapeau Nina u bent de trots van Belgie. Hopelijk komen er nog medailles bij.
 • mireille pissens

  6 maanden geleden
  Prachtig gedaan, gefeliciteerd en wel verdiende gouden medaille !
 1. Een echte olympische heldin: Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen
  29

  Een echte olympische heldin: Poolse speerwerp­ster veilt zilveren medaille om hartopera­tie van jongetje te bekostigen

  Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie in Amerika van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met dat geld moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancieerd worden.
 2. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.