.
Volledig scherm
PREMIUM
. © AFP

Wanneer mag ik weer op vakantie naar de zon? En mag ik een bevriend koppel thuis uitnodigen? Een antwoord op de meest prangende vragen na het Overlegcomité

De roep om versoepelingen klonk nog nooit zo luid en de regering geeft er ook aan toe met onder meer de langverwachte heropening van de caféterrassen op 8 mei. Ook andere versoepelingen zijn aangekondigd, maar dan zal de bezettingsgraad op de afdeling intensieve zorg in juni duidelijk naar beneden moeten. Wanneer mag ik weer op vakantie naar de zon? En hoeveel mensen mogen mijn huwelijk bijwonen? Wij beantwoorden de meeste prangende vragen voor u.

31 reacties

 • Cindy Van Eycken

  2 maanden geleden
  Ipv hun bezig te houden met duizend regeltjes die enkel onze vrijheid beperken en niet het besmettingscijfer laten dalen zouden ze zich beter concentreren op het sneller vaccineren van de bevolking. Slechts 6% van de Belgische bevolking is gevaccineerd. Aan dit tempo is in 2025 nog niet iedereen " veilig" en een vaccin is geen wildcard. Je kan immers nog steeds covid 19 krijgen. Net zoals alle andere virussen waar een vaccin tegen bestaat.
 • marleen de wit

  2 maanden geleden
  In plaat van het reisverbod op te heffen zouden ze beter de horeca openen. Die worden verondersteld de grote besmettingen te weeg te brengen. Ze zijn al maanden dicht en kijk eens hoeveel besmettingen er zijn. Nu gaan ze weer naar andere landen op vakantie mogen waar de besmettingen nog erger zijn en zitten we binnen een paar weken terug in lockdown.
 • Chris Ysebaert

  2 maanden geleden
  We gaan op reis en nemen mee, het virus! We komen terug van reis en wat brengen we mee, het virus! De wereld is een echte speeltuin voor een virus zoals covid.
 • Piet Lauwers

  2 maanden geleden
  Sommigen geloven nog steeds dat het aan het reizen ligt. Er wordt nu al maanden niet meer voor het plezier gereisd en er verandert niets. Wij zijn nu eenmaal een transitland met duizenden gastarbeiders uit het Oostblok. Er zal hier altijd circulatie zijn van buitenlanders.
 • Baudouin AERTS

  2 maanden geleden
  Ouderen die in Frankrijk of elders in Europa een buitenverblijf hebben worden weer over dezelfde kam geschoren als de reizigers die op vakantie gaan . Het kostenplaatje door het verbod op grensoverschrijding heeft als gevolg het verwaarlozen van hun eigendom . De schade loopt heel hoog op zonder dat de regering bewust is van het impact van de opgelegde beperkingen voor de eigenaars en over de georganiseerde discriminatie t.o.v. de tweede verblijven in België.
 1. De onkruidbestrijding van de toekomst: automatische drones, 5G en AI

  De onkruidbe­strij­ding van de toekomst: automati­sche drones, 5G en AI

  Op een maïsveld in het Oost-Vlaamse Merelbeke werpt een demonstratie een blik op een toekomst van de landbouw, waarin drones, 5G en artificiële intelligentie precisielandbouw mogelijk moeten maken. De combinatie van de nieuwe technologieën zal ervoor moeten zorgen dat onkruidbestrijding op landbouwakkers niet alleen gemakkelijker maar vooral duurzamer wordt. Dat kondigt het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) aan.
 2. Vlaanderen wordt opnieuw één groot terras, nog groter dan vorige keer
  PREMIUM

  Vlaanderen wordt opnieuw één groot terras, nog groter dan vorige keer

  Als de terrassen van de horeca op 8 mei opnieuw open mogen, zullen we nóg meer keuze hebben dan vorige zomer. Toen werden er al heel wat parkeerplaatsen opgeofferd en straten afgesloten, maar nu zullen een pak meer cafés en restaurants een eigen terras hebben. “We zien het helemaal zitten zo, ik hoop alleen dat we open mogen blijven”, zegt Mathieu Delberghe, uitbater van café ‘t Paleitje in Kortrijk.