Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Vlaanderen wordt dan toch strenger: over deze nieuwe maatregelen is er straks discussie

Nu verschillende provincies zelf extra maatregelen willen nemen, is de Vlaamse regering dan toch genoodzaakt om een versnelling hoger te schakelen. Vanavond buigt ze zich over nieuwe maatregelen, in een poging om het geheel wat te stroomlijnen. “Maar men zal op lokaal of provinciaal vlak nog altijd strenger kunnen zijn.”

288 reacties

 • werner van cauwenberge

  3 maanden geleden
  Als er een Pandemie heerst moet je verstandig zijn en je ernaar gedragen, geen onnodige, gevaarlijke dingen doen. Eerste en enige regel. Na dit zullen we nog andere uitdagingen, goed of kwade, hebben. Dus gedraag je, hou afstand, draag mondmasker en géén overbodige kontakten. Moet je daarvoor Ministers hebben alvorens je de regels om eigen gezondheid in ere te houden kan respecteren? Nonchalance is onze grootste vijand, en denk eens aan je medeburger. Wees geen Egoïst.
 • Gilbert Vermeersch

  3 maanden geleden
  Vlaanderen was al strenger danWallobru, denk ook aan Antwerpen. De hoofdschuldige in deze Corona crisis is de regering Wilmés die de regels verslapte voor dat mocht, dit zijn de woorden van specialisten niet de mijne.aan de bashers... waarom zou J. Jambon de zondebok moeten zijn voor het miskleunen van anderen? Waarom bashen jullie vandaag niet op ons eigen volk? Of een klein super gevaarlijk deel ervan...
 • Dave Florizone

  3 maanden geleden
  Dit is blussen met een emmer, zodoende dat wij met Kerst in een lockdown zullen zitten.
 • Gaston Miar

  3 maanden geleden
  Waarom zo laat maatregelen, en waarom niet met onmiddellijke ingang?Het beleid deugt niet!
 • eric ostyn

  3 maanden geleden
  Dus reizen mag wel nog... Grenzen zijn niet gesloten.... Dat is dweilen met de kraan open. Maar geen nood.... met kerst en Nieuwjaar zitten we in een complete lockdown.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug