Janne en Ninte.
Volledig scherm
PREMIUM
Janne en Ninte. © Karolien Coenen

Vlaamse expert pleit voor mondmaskers vanaf 6 jaar. Dit is waarom de roep steeds luider klinkt

Een kind van 11 jaar mag zonder mondmasker naar school, naar de jeugdbeweging of vrolijk gaan spelen met vriendjes. Een kind van 12 mag dat allemaal niet meer, sinds de laatste verstrenging van de coronamaatregelen. “Die leeftijd is een kunstmatige grens”, zegt kinderlongarts Marc Raes. “Terwijl er eigenlijk geen reden is om de mondmaskerplicht niét te verlagen tot 6 jaar. Dat is tenminste duidelijk.”

72 reacties

 • Juliette Francois

  3 maanden geleden
  In de hele wereld was er een groot tekort aan beschermingsmateriaal. In ons land ook nog het schandaal van de vernietigde fpp maskers. En toen gingen we zelf keukenhanddoeken in plooitjes stikken voor de zorgsector. Russische roulette. We weten ondertussen waar we zitten sinds de mondmaskerplicht. 
 • Victor Coekaerts

  3 maanden geleden
  Wat Marcelo verklaart betekend heen veel. Wat baten het dat de meerderheid zich volgens de regels opstelt als enkelen steevast het gezond verstand weigeren te gebruiken. Waarom zouden kinderen vanaf 6 jaar de ouderen niet kunnen besmetten? Zijn deze wegens hun leeftijd onbesmetbaar? De scholen zouden volgens anderen de tweede plaats innemen om de ziekte te verspreiden. Het is tenslotte een grote groep telkens en geen bubbeltje.
 • Benny Marcelo

  3 maanden geleden
  Hoor ik net viroloog Van Gucht zeggen dat het meestal de ouders zijn die de kinderen aansteken maar blijkbaar zit het hier bomvol pseudovirologen die het beter weten al vrees ik dat het eerder om een teveel aan eigenwaan gaat. Ze liggen maar op de jeugd te kappen maar hebben het zelf niet voorgehad toen ze jong waren; gun dan ook de hedendaagse jongeren een aangename jeugd en hang de chagrijnige niet uit. Dat is niet enkel een kwestie van gezond verstand maar ook van empathie.
 • Ben Van Loon

  3 maanden geleden
  Natuurlijk. Onze virologen zijn politiekers. Iedereen weet dat kinderen elkaar en familieleden kunnen besmetten. Scholen dicht! Nu!
 • Frans Van Hoyweghen

  3 maanden geleden
  Ik lees en hoor altijd dat {hoeveel achterstand/verloren generaties/ jaren} ze studeren nu al tot hun 25j, om dat 1jaar langer te doen zal het toch niet aan komen.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf