Steven Van Gucht
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Van Gucht © Photo News

Viroloog Van Gucht waarschuwt: “Ook kinderen zijn bron van besmetting”

De coronacijfers hebben haast iedereen opnieuw wat voorzichtiger gemaakt. Maar zijn we ook voorzichtiger in onze contacten met kinderen? Die worden zelf minder snel ziek, en als ze het worden, vertonen ze minder felle symptomen. Maar voor de rest zijn ze even besmettelijk als een volwassene. Bovendien hebben zij op school veel contacten. “Kinderen zijn zeker een besmettingsbron,” zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. “Vooral grootouders moeten zich daarvan bewust zijn.”

110 reacties

 • Angele Vandenberge

  3 maanden geleden
  Kijk naar de cijfers sinds de scholen en universiteiten terug open zijn. Sinds half September zijn de cijfers aan een stijging bezig die altijd maar lijkt te versnellen. Vergeet niet dat de vorige lockdown is ingegaan rond 15 maart. Het hoogtepunt werd berijkt op 8 april, 3 weken later.  De scholen waren toen al 3 weken dicht en bleven nog meer dan een maand volledig toe, om daarna de maatregelen te versoepelen. Het ziet er absoluut niet goed uit.
 • Geert Peeters

  3 maanden geleden
  Mais enfin, ze hadden ons toch verzekerd dat omgaan met kinderen geen gevaar inhield. En ik alle dagen met een grote glimlach naar school om les te geven. Blijkt dat onze brave politice nogmaals de burgers bedonderd hebben. Ze liegen en bedriegen dat het geen naam meer heeft.
 • Lisa Carpentier

  3 maanden geleden
  De -12jarigen mogen lustig alles blijven doen wat ze willen, ook het virus naar hartelust verspreiden. Geen mondmasker nodig, geen hygiënische discipline, en nauwelijks symptomen, kan het verraderlijker ? Daar waar de grootste oplossing zit, wordt het gewoon genegeerd. En laten we de eerstejaars hogeschoolstudenten ook nog maar wat extra risico laten lopen door ze fysiek naar de campus te laten komen. 
 • Yves Cordy

  3 maanden geleden
  Opnieuw hebben ze het volk belogen om die scholen toch maar te kunnen openen zodat de ouders terug aan het werk konden gaan en de economie kon draaien. Steven van Gucht, spreekbuis van de politiek!
 • Dominiek Demeulemeester

  3 maanden geleden
  En daarvoor maar verkondigen dat kinderen geen gevaar waren en het virus niet konden doorgeven!!!???
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn