Beeld ter illustratie. Zo mag het in de toekomst dus niet meer. De klant moet minimaal een chirurgisch mondmasker dragen, de kapper mogelijks zelfs een FFP2-masker.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Zo mag het in de toekomst dus niet meer. De klant moet minimaal een chirurgisch mondmasker dragen, de kapper mogelijks zelfs een FFP2-masker. © Photo News

Verplichte registratie, buiten wachten en ramen en deuren open: 9 strenge regels voor kappers

Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari, als de coronacijfers dan “goed genoeg” zijn. De heropening gebeurt onder uiterst strikte voorwaarden. Kappersfederatie Febelhair noemt die voorwaarden alvast praktisch en financieel moeilijk haalbaar. De Belgische Beauty Federatie (BBF) is nog scherper, die noemt de voorwaarden “absurd”.

96 reacties

 • Stijn Meyers

  1 maand geleden
  Doe alles aub terug open. Corona of niet maakt geen verschil
 • Dany Corremans

  1 maand geleden
  Haha nog effe en iedereen in zijn voertuig moet met alle vensters open rijden . Het wordt hier gekker met de dag . Nog meer reden om boetes uit te schrijven .
 • Wim De Cuyper

  1 maand geleden
  Snap Febelhair hun commentaar niet over "investeringen". 9 Regels, enkel de CO2-meter is een investering en dan nog niet een heel dure. Al de rest kost niets, maskers moesten daarvoor ook al gedragen worden. Of is dat om al te beginnen te lobbyen voor extra steun, zeg dat dan gewoon
 • Francois staen

  1 maand geleden
  openen kan niet ,veel te gevaarlijk en belachelijke regels.onze dochter heeft een schoonheids instituut ,dames komen voor lichaams behandeling , dus bij wijze van spreken ...kleren uit !! behandelen met handschoenen kan niet ! verluchten met ramen en deuren open !! na de behandeling kleren terug aan en richting dokter zeker !! Kan De Croo de druk niet meer aan ?, gaat hij Wilmés achterna ?...dan komt de volgende golf van besmettingen eraan hoor .
 • Alfons Schepers

  1 maand geleden
  Het is de kappers gegund, maar mij zien ze er nog niet. Voorlopig nog "coupe tondeuse"..!
 1. OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.
 2. Coördinator Antwerps vaccinatiedorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”
  64

  Coördina­tor Antwerps vaccinatie­dorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”

  Meer dan 130.000 doses van het AstraZeneca-vaccin liggen nog in de koelkast en zijn niet verdeeld aan ziekenhuizen of woonzorgcentra, terwijl er iets meer dan 200.000 wel al zijn geleverd aan ons land. Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageert daar met verbazing op. “Wij zitten te wachten op vaccins. Voor volgende week is onze agenda leeg”, zei hij op Radio 1. Volgens Stroobants kan de doorlooptijd ook van twee naar één week worden teruggebracht.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"