Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) reageert tevreden na het Overlegcomité.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) reageert tevreden na het Overlegcomité. © VTM NIEUWS

Verlinden benadrukt belang van afgesproken drempelwaarden

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vindt dat er voor heel wat mensen perspectief geboden wordt in het 'Zomerplan' dat door het Overlegcomité is afgeklopt. Dat heeft ze dinsdag gezegd aan VTM NIEUWS. Wel benadrukt ze het belang van de afgesproken drempelwaarden. Samen met de politie zal er bovendien aan een actieplan worden gewerkt om de versoepelingen te handhaven.

5 reacties

 • René Van Halen

  3 maanden geleden
  Perspectief geboden? Een heel seizoen mijn sport niet mogen beoefenen. En als het vakantie is mogen we plotseling terug binnen gaan sporten. Wat een onzin.
 • Veronica Voorhelst

  3 maanden geleden
  Daar zal niet veel van in huis komen, denk ik. Hoe zit het overigens met die onopspoorbare Bretoense variant?
 • christoph janssens

  3 maanden geleden
  Vaccineer de moeilijk bereikbare groepen in Brussel dan maar zeker.
 • Gunter van Hecke

  3 maanden geleden
  daar niks van gezegd dus niks verzinnen zoals met de plexie glas niet verkozen minister
 • joannes Roderigas

  3 maanden geleden
  om te lachen. de politie dat word zeker een kat en muis spelletje; doe je best mannen
 1. Staatsveiligheid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartphones

  Staatsvei­lig­heid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartpho­nes

  De smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een ‘systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid’. Dat staat in een antwoord dat N-VA-Kamerlid Michael Freilich kreeg van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat schrijft De Tijd zaterdag.
 2. Cultuursector dankbaar voor nieuwe versoepelingen: “Overtuigd dat we van ons festivalterrein een veilige plek kunnen maken”
  Showbizz

  Cultuursec­tor dankbaar voor nieuwe versoepe­lin­gen: “Overtuigd dat we van ons festival­ter­rein een veilige plek kunnen maken”

  Er lijkt eindelijk weer perspectief te zijn voor de door corona zwaar geplaagde cultuursector. Op de persconferentie van het Overlegcomité werden een reeks versoepelingen aangekondigd die vooral vanaf augustus perspectief bieden. Opluchting voor velen, maar voor sommige festivals komen de versoepelingen helaas te laat. “Een nieuwe harde klap.”
 1. OVERZICHT. Dit besliste het Overlegcomité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus

  OVERZICHT. Dit besliste het Overlegco­mité: horeca volledig open op 9 juni en festivals kunnen vanaf 13 augustus

  9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september, dat zijn de vijf richtdata van een heus ‘versoepelpakket’ dat het Overlegcomité vandaag heeft voorgesteld. De eerste, 9 juni, is meteen een belangrijke: dan mag de horeca ook binnen weer open. Telewerk zal in juli niet langer verplicht zijn, reizen zal in principe kunnen en zelfs festivals vanaf half augustus. Alles weliswaar onder voorwaarden, maar dankzij de versnelde vaccinatiecampagne is de hoop groot.